Читај ми!

Председник Србије допутовао у Баку

Председник Томислав Николић допутовао у главни град Азербејџана где ће у наредна два дана разговарати са највишим званичницима те земље.

У главни град Азербејџана допутовао је председник Србије Томислав Николић где ће у наредна два дана разговарати са највишим званичницима те земље.

Николића су на аеродрому "Хајдар Алијев" дочекали први потпредседник азербејџанске владе Јагуб Ејубов, заменик министра спољних послова Калаф Калафов, као и амбасадори Србије и Азербејџана, Зоран Вајовић и Елдар Хасанов.

Председник Србије је у Баку допутовао са супругом Драгицом, а у његовој делегацији су и шеф српске дипломатије Иван Мркић, саветници Марко Ђурић, Предраг Микић, Јасмина Митровић Марић, шеф Прес/службе Станислава Пак и други.

Председник Азербејџана Илхам Алијев са супругом Мехрибан приредиће неформалну вечеру за председника Србије и његову супругу.

Официјални део посете почиње сутра сусретом Николића са Алијевом у председничкој палати Загулба, а потом ће бити одржан и пленарни састанак.

Предвиђено је да Николић и Алијев сутра потпишу Декларацију о стратешком партнерству, као и још два споразума о сарадњи у области информационих и комуникационих технологија и ветеринарства.

Николићева супруга имаће одвојени сусрет у председничкој палати са Мехрибан Алијевом.

Са премијером Азербејџана Артуром Расизадеом Николић ће имати разговор током радног ручка.

Двојица председника ће сутра открити и споменик Николи Тесли, а Николић ће посетити Фондацију Хајдара Алијева и Дипломатску академију и присуствовати отварању изложбе посвећене Иви Андрићу.

У суботу ће се Николић састати са председником азербејџанског парламента Огтајем Асадовим, планирано је његово обраћање привредницима, а током дана положиће венац на споменике лидеру нације Хајдару Алијеву и Палим борцима и обићи Стари град.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи