Читај ми!

ДС: Кфор и Еулекс да осигурају безбедност

Међународни представници у покрајини морају хитно да одговоре да ли су учестали напади на северу покрајине организоване терористичке акције, чији је циљ застрашивање Срба и намерно стварање хаоса у том делу Косова и Метохије, саопштио покрајински одбор ДС-а за Косово и Метохију.

Покрајински одбор Демократске странке за Косово и Метохију осудио је напад у Косовској Митровици у коме је повређено двоје деце и затражио од Еулекса и Кфора да открију починиоце, али и да створе безбедносне услове у сваком делу покрајине за све грађане без обзира на националност.

Председник тог одбора Горан Богдановић је указао да међународни представници у покрајини морају хитно да одговоре да ли су учестали напади на северу покрајине организоване терористичке акције, чији је циљ застрашивање Срба и намерно стварање хаоса у том делу Косова и Метохије. 

"Представници мисија морају истовремено да предузму све неопходне мере да спрече нове инциденте у покрајини", указао је Богдановић, који је и бивши министар за Косово и Метохију.

Одбор, са Богдановићем на челу, је упозорио да запаљиве изјаве појединаца из власти, у којима се грађани позивају на прекид комуникације са представницима мисија, јер наводно стоје иза бомбашког напада у Митровици, наносе штету косовским Србима.

"Запаљиве изјаве и оцене неких неодговорних појединаца из власти да иза бомбашког напада у Косовској Митровици стоје Кфор и Еулекс и њихови позиви грађанима да прекину сваку комуникацију са међународним присуством само наносе штету српској заједници", додаје се у саопштењу.

Одбор ДС указује да "свиђало се то неком или не, Србија мора да поштује преузете обавезе и споразуме и међународно присусутво".

Еулекс и Кфор су, како се додаје, једина заштита српског становништва, српских манастира и гарант опстанка косовских Срба.

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић оценио је у понедељак након бомбашког напада у том граду, да одговорност сносе Кфор и Еулекс, и позвао грађане да прекину комуникацију са припадницима међународних снага.

Пантић је и заменик директора владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи