Читај ми!

Политички развод у Новом Пазару?

Владајуће странке у Новом Пазару СДП и СДА протеклих дана су размениле бројне оптужбе, а њихов "брак из рачуна" је у расулу, каже председница невладине организације Урбан ин Аида Ћоровић. Обе странке заузимају позиције за нове изборе, истиче Ћоровићева.

Председница невладине организације Урбан ин из Новог Пазара Аида Ћоровић оценила је да је "брак из рачуна" у Новом Пазару између Странке демократске акције Санџака (СДА) и Санџачке демократске партије (СДП) у расулу и да обе партије заузимају позиције за нове изборе.

Аида Ћоровић је за агенцију Бета рекла да је "тако чудна коалиција" настала из страха од политичког утицаја муфтије санџачког Муамера Зукорлића, који је на прошлогодишњим локалним изборима у Новом Пазару освојио 10 одборничких мандата.

СДП и СДА формирале су власт у Новом Пазару, али су протеклих дана странка изрекле бројне међусобне оптужбе.

СДП је у мају 2012. године, од укупно 47 одборничких места у Скупштини Новог Пазара, освојио 17, док је СДА припало 14. "Две бошњачке странке су сада увиделе да Зукорлић (Бошњачка демократска заједница коју подржава) и нема неку снагу, па се СДА и СДП сада спремају за изборе", рекла је Аида Ћоровић.

Према њеним речима, од самог формирања коалиције није било међусобног поверења СДА и СДП, због чега су измишљење бројне паралелне функције у органима локалне самноуправе и јавним предузећима.

"Они су се (СДА и СДП) у протеклих седам месеци превише бавили собом и сада све стоји у месту. Било је само питање времена кад ће до овога доћи, јер се сада очекују и неки резулати", рекла је Аида Ћоровић.

Она сматра и да дешавања унутар две супротстављене исламске заједнице не утичу у знатној мери на односе две најјаче бошњачке странке.

"На дешавања у исламској заједници више утичу политичари, него обратно. Зукорлић више није ничији. Сада свима (политичарима) одговара јединствена исламска заједница, јер се преко верске заједнице може придобити одређен број бирача", рекла је Аида Цхоровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи