Читај ми!

Динкић: Нема разлога за кризу

За тог човека са којим се Дачић виђао пре четири године сигурно су знали и Борис Тадић и Миодраг Ракић, и тадашњи директор полиције, и ако тада није било разлога за кризу, нема га ни сада, сматра министар финансија Млађан Динкић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић уверен је да су за човека са којима се Ивица Дачић виђао пре четири године сигурно знали и Борис Тадић и Миодраг Ракић, и тадашњи директор полиције. "Ако тада није био разлог за кризу, нема га ни сада", рекао је Динкић гостујући у емисији "Став Србије" на Првој српској телевизији, преноси Фонет.

"Ако су знали, и ако је то био криминал, морали би сви они да иду у затвор. Ја сам за то да јавност сазна о чему је Дачић разговарао", рекао је Динкић.

Чињеница је да је премијер Дачић активно учествовао у заплени кокаина и, како истиче Динкић, да се заиста борио против групе Дарка Шарића.

"Не могу да верујем да ни Тадић, ни Ракић, бивши секретар Савета за националну безбедност и председник Бироа за координацију тајних служби, као не би избацили Дачића из Владе пре четири године да су знали с ким се виђао", рекао Динкић.

Динкић је истакао да треба на основу транскрипата утврдити садржај разговора и на основу тога предузимати кораке - да се одговара, ако се утврди да је постојало кривично дело, а ако не, да се то скине са дневног реда.

Продаја преосталих комбината на пролеће

Седам пољопривредних комбината који нису у склопу аранжмана са компанијом Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата биће понуђено на тржишту на пролеће, најавио је Динкић.

Те комбинате ће моћи да купи ко буде заинтересован, рекао је Динкић гостујући на ТВ Прва.

Динкић се осврнуо и на пропале пољопривредне комбинате који јесу понуђени компанији "Ал Дахра" и саопштио да они нису ни у каквом правном спору, те да се не очекују проблеми нити могућност да се дође до суда. Динкић је поновио да се не продаје земља, већ имовина.

Министар финансија је истакао да у макроекономској ситуацији у Србији почетком 2013. године влада "умерени оптимизам" и указао да су консолидоване јавне финансије и смањен буџетски дефицит, али да има још доста посла.

Динкић је најавио да ће крајем фебруара бити представљен програм подршке информационом сектору, односно извозницима софтвера који је 2012. године вредео 200 милиона евра.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи