СДУ: Укидање пресуде Обрадовићу пораз правде

Одлука Апелационог суда да укине првостепену пресуду, којом је вођа Образа Младен Обрадовић осуђен на две године, најновији је пораз правде у Србији, саопштила Социјалдемократска унија. Ово није само једна у низу одлука надлежног суда, већ и удар на темеље ове земље, оцењује СДУ.

Укидање пресуде вођи Образа Младену Обрадовићу представља најновији у низу пораза правде и борбе за модерно и грађанско друштво у Србији, саопштила је Социјалдемократска унија.

"Без обзира који су мотиви и формални разлози за оно што се догодило ово је свакако мрачан дан за правду у Србији", наводи се у саопштењу.

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је Обрадовић био осуђен на две године затвора због учествовања у спречавању одржавања "Параде поноса" октобра 2010. године и вратио предмет Вишем суду у Београду на поновно суђење.

"Иако нисмо видели образложење пресуде, па се стога не зна да ли је овака одлука донесена због тога што је формално повређена процедура, оно што је свакако очигледно је да је насиље, које се догодило, а за које је оптужен вођа Образа, видео цео свет", наводи СДУ.

Социјалдемократска унија сматра и да "ово није био приватни инцидент већ организовани линч који се одвијао пред очима јавности".

"Данашња пресуда није само једна у низу одлука надлежног суда, већ је и удар на саме темеље ове земље", оцењује СДУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи