Читај ми!

ЛДП: Србија постаје "банана држава"

Грађани не могу да живе од отварања, подгревања и заташкавања скандала а "залуђивање шеицима, братским кредитима и инвестицијама" гурнуће Србију у ред земаља које је време прегазило и учинити од ње "банана државу", саопштио ЛДП.

Либерално демократска партија сматра да актуелна власт од Србије прави "банана државу" и да ће је "залуђивање шеицима, братским кредитима и инвестицијама" гурнути у ред земаља које је време прегазило.

Такве власти се увек сруше пред животом на који не умеју да пруже рационалне одговоре, наведено је у саопштењу ЛДП.

Грађани Србије не могу да живе од отварања, подгревања и заташкавања скандала на којима, како сматрају у тој странци, медијски опстаје и ова власт у Србији.

"Залуђивање шеицима, братским кредитима и инвестицијама су краткотрајна атракција, а субвенције које држава обећава још једно плаћање социјалног мира. Амбиција да држава административном одлуком прави нове индустријске центре, по моделу који је пропао пре 30 година, додатно ће нас гурнути у ред земаља које је време прегазило. То од Србије прави банана државу", много више него чињеница да смо мала и сиромашна земља", наводи се у саопштењу.

Србија, сматра ЛДП, има и "партијског гувернера, који безразложни оптимизам и поражавајућу неспособност крије иза уверења да ће инфлација нестати сама од себе, а да ће стабилност цена бити сачувана тако што неће бити суше, док она проповеда о добрим намерама".

ЛДП додаје и да Влада за шест месеци рада није рекла ни реч о томе како ће реформисати Пензиони фонд, да култура не постоји као тема и да су "примитивизам и вулгарна жеља за потпуном контролом културних установа једина визија ове власти".

Такође, како се наводи, нико се не бави анализом шта ће 10 одсто високообразованих у Србији радити у животу, колико вреде дипломе у земљи у којој се државни и приватни факултети такмиче да тржишту где не постоје никаква правила, мерила и озбиљна контрола квалитета.

"Етика одговорности мора да замени естрадизацију политике и заклињање у добре и плементите намере", поручују из ЛДП.

У тој странци сматрају да све док се институције газе, јавност систематски терорише, а "држава намеће као господар живота и смрти", у Србији ће и даље бити 1.000 школа без тоалета, болница без елементарних услова за рад, пензионих и здравствених фондова без новца, јавних предузећа са пет милијарди дугова и губитака...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи