Читај ми!

Пад евроентузијазма у Србији

Анкете показују да је подршка грађана Србије евроинтеграцијама пала на најнижи ниво у последњих десет година. Грађани треба да увиде важност процеса придруживања, јер је он усмерен ка бољем животу људи, поручио портпарол европског комесара за проширење Петер Стано.

Подршка грађана Србије евроинтеграцијама пала је на најнижи ниво у последњих 10 година. За Унију је 41 одсто грађана, показује истраживање рађено за потребе Канцеларије за европске интеграције.

Евроентузијазам је значајно пао у другој половини прошле године и то, у односу на јун, за чак осам одсто. Европска унија је у Србији имала највећу подршку у децембру 2001. године - 72 одсто.

"Резултати анкета су променљиви, а за Србију је најважније да настави реформе на добробит грађана", кажу у Бриселу.

Портпарол европског комесара за проширење Петер Стано истакао је да је сада важно наставити са реформама како би Србија до краја јуна испунила услове за почетак преговора о придруживању и како би се унапредио живот грађана, али да јавност у Србији често није добро информисана.

"Свако треба да уради свој део да бисмо осигурали да сви буду добро информисани и да увиде важност процеса придруживања, јер је он, на крају крајева, усмерен ка општем добру и њиховом бољем животу људи" закључио је Стано.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи