Читај ми!

Борба против корупције неће срушити Владу

Влада је јединствена у борби против корупције и организованог криминала, поручује владајућа коалиција. ДС сматра да ће се владајућа коалиција распасти до краја године. ДСС истиче да борба против корупције може да утиче на стабилност Владе. ЛДП: Влада не може још дуго да опстане с обзиром на њене унутрашње односе.

Посланици владајуће коалиције поручују да је Влада Србије јединствена у борби против корупције и организованог криминала. Опозиција, с друге стране, сматра да је стабилност владе озбиљно уздрмана.

Посланик Српске напредне странке Милован Дрецун поручује да нема разлога да се ствара анимозитет међу странкама владајуће коалиције због разних афера. 

"Не видим разлога да се ствара анимозитет међу владајућим странкама ако се утврди да су неки појединци, који су припадали некој странци, под лупом закона. Чини ми се да они који се плаше да би могли да дођу под удар борбе против корупције и криминала покушавају себе да заштите тако што ће пласирати информације о сукобима и неслагањима унутар владајуће коалиције", рекао је Дрецун.

Посланик СНС-а је у изјави новинарима у Скупштини упитао да ли би било могуће водити тако ефикасну борбу против корупције и организованог криминала да нема јединства у владајућој коалицији, а пре свега јединства премијера Ивице Дачића и првог потпредседника Владе Александра Вучића.

Дрецун је додао и да они који учествују у организованом криминалу и корупцији не могу да се идентификују са странкама јер су они ти који раде нешто незаконито.

Заменик шефа посланика СПС-а Ђорђе Милићевић изјавио је да постоји потпуно јединство унутар владајуће коалиције када је у питању борба против корупције и криминала.

"Постоји потпуно јединство унутар владајуће коалиције на реализацији прокламованих циљева и када су у питању национални и државни интереси и када је у питању европски пут, решење за економске и социјалне проблеме, али и борба против корупције и криминала", рекао је Милићевић новинарима у Скупштини.

"Не постоји нејединство око тога", напоменуо је Милићевић. Он је рекао да СПС не доживљава случајеве "Шарић" и "Галеника" као ударе на ту странку.

Заменик шефа посланика Јединствене Србије Петар Петровић изјавио је да је сигуран да нема сукоба у влади када је у питању борба против корупције и криминала.

Петровић је рекао да неки покушавају да вештачки створе те сукобе како би дошло до ванредних избора, али да је влада јединствена и да ради на добробит грађана.

"Влада ће опстати четири године и они који заговарају изборе нека се спреме за изборе 2016. године", рекао је Петровић.

Шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић изјавио је да ће борба против корупције и криминала до краја ове године довести до распада владајуће коалиције.

"Ако се борба буде водила у свим правцима, она ће без икакве дилеме довести и до тога да буде усмерена и на садашње коалиционе партнере у влади. Они ће кренути једни против других и то ће довести до распада ове коалиције, сигурни смо до краја ове године", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини.

 Он је додао да се потврдило оно што је ДС говорила - "да се ова влада ближи крају на срећу градјана, јер не одражава њихове жеље и наамере за бољим животом".

На питање да ли се покренутим случајевима кренуло на СПС, Стефановић је одговорио да он то не би тако назвао, већ да је то оно о чему је ДС и говорила - да се борба против корупције и криминала води у свим правцима, да буде недискриминаторска и да на њу не треба гледати са партијских позиција и да је јасно да неки директори одређених система, који су се можда бавили недозвољеним стварима треба да буду на удару.

Посланик Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић изјавила је да је уверена да борба против корупције и криминала може да утиче на стабилност владе.

"То ће неминовно угрозити стабилност ове владе", рекла је Санда Рашковић Ивић новинарима у Скупштини Србије.

Она је уверена у то јер су, како је навела, све назнаке да ће истраге ако буду непристрасне довести до "врло високих функционера и чланова странака у влади".  

Неодржива је ситуација да влада још дуго опстане с обзиром на њене унутрашње односе, независно од било ког конкретног случаја, изјавио је посланик ЛДП Бојан Ђурић.

"У одсуству било каквих институција и процедура онда је нормално да се рачуни у владајућој коалицији пребијају тако што се преко медија најављују акције, изузимају случајеви из надлежности једног органа, пребацују на други", рекао је Ђурић новинарима у парламенту, упитан да ли случајеви "Галеника" или Шарић могу да допринесе паду Владе.

Ђурић је навео да је питање када је реч о "Галеници" да ли ће на крају одговарати они који су годинама у парламенту, упркос критикама ЛДП, одобравали енорман новац за ту компанију, иако је свима било јасно да се тај новац незаконито троши. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи