Читај ми!

Ештонова организује сусрет Николић–Јахјага?

Кетрин Ештон ради на организацији првог сусрета председника Србије Томислава Николића са косовском председницом Атифетом Јахјагом који ће почетком фебруара бити одржан у Бриселу, сазнаје Танјуг из извора у Европској комисији. Из Кабинета председника Србије поручују да је Томислав Николић спреман за састанак.

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон ради на организацији првог сусрета председника Србије Томислава Николића са косовском председницом Атифетом Јахјагом који ће почетком фебруара бити одржан у Бриселу, сазнаје Танјуг из извора у Европској комисији.

"Циљ је да се остваривањем контакта на председничком нивоу учврсти и интензивира дијалог који се тренутно води између два премијера и на нивоу експерата", рекао је Танјугу функционер Комисије који је инсистирао на анонимности.

У кабинету председника Србије су за Танјуг потврдили да је Николић спреман за тај сусрет, који су, како су подсетили, већ више пута иницирали.

"Свакако ћемо присуствовати том састанку. Ми смо заинтересовани да се сви проблеми решавају компромисом и драго нам је што за такав став имамо подршку међународне заједнице", речено је у Кабинету председника.

Тачан датум састанка још није обелодањен и о томе не желе да спекулишу ни у Бриселу, ни у Београду, ни у Приштини, али је извор Танјуга из Европске комисије, не прецизирајући теме ни дневни ред тог састанка, рекао да ће он бити одржан почетком следећег месеца у седишту европске администрације.

Портпаролка високе представнице Маја Коцијанчич није хтела ни да потврди ни да демантује ову информацију.

"Све што могу да кажем је да су све иницијативе које доприносе нормализацији односа између Београда и Приштине за нас добродошле и спремни смо да их подржимо", рекла је Коцијанчичева.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи