Читај ми!

Арсић: Цвијана осуђују без процеса

Функционер СНС-а Верољуб Арсић одбацио све оптужбе ДС-а и ЛДП-а против председника Одбора за уставна питања и законодавство Владимира Цвијана, истакавши да су оне унапред предвиђена осуда без икаквог процеса.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Верољуб Арсић одбацио је све оптужбе Демократске странке и Либерално демократске партије против председника Одбора за уставна питања и законодавство Владимира Цвијана, који је и функционер напредњака.

"Те оптужбе и начин на који су изречене нису ништа друго него унапред предвиђена осуда да је Цвијан крив за све за шта се оптужује, без икаквог процеса", рекао је Арсић.

ДС је поднела кривичну пријаву против Цвијана због ометања правде, а ЛДП тражи његову смену због претњи председници Врховног касационог суда Нати Месаровић.

Арсић је рекао да су те оптужбе наравно тешке, и да ће државни органи проверити њихову истинитост.

Како је рекао, Цвијан не води никакв лични рат против Нате Месаровић већ само помиње иницијативу Уставног суда Србије који је одлучио да Месаровићева није изабрана у складу са Уставом. Арсић је рекао да су, по мишљењу СНС-а, оптужбе на рачун Цвијана изнете јер је он први који је смео јавно да говори на који начин су бирани носиоци правосудних функција.

Арсић није желео да прејудицира одлуку парламента о разрешењу Нате Месаровић истакавши да су све оптужбе унапред предвиђен линч према Цвијану који, како је навео, има право на пуну подршку СНС-а, све док се не докаже да је одговоран за оно за шта је оптужен.

Поводом оцене Чедомира Јовановића да у Србији постоји институционална криза, Арсић је рекао да такве изјаве имају за циљ да престане борба против корупције и криминала.

Арсић је рекао да државни органи функционишу, а да је права институционална криза била у време док је Чедомир Јовановић био шеф посланичке групе ДОС-а, када Србија није имала Уставни суд.

Шеф посланичке групе СНС-а је рекао да за сада не види разлог за нове изборе, али да је СНС спреман за изборе уколико се такви разлози појаве.

"Ова влада ће остати онолико колико буде имала мандат да води борбу против корупције и криминала, без обзира ко је у томе учестовао. Ако се из било ког разлога одустане од те борбе, СНС неће учестовати у тој влади", нагласио је Арсић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи