Читај ми!

Мараш: ДС опседнут УРС-ом

Демократска странка је опседнута Млађаном Динкићем и верује да ће сталним понављањем неистине да је он кривац за све прикрити своју одговорност, саопштио члан председништва УРС-а Слободан Мараш.

Члан председништва Уједињених региона Србије Слободан Мараш саопштио је да Демократска странка опседнута Млађаном Динкићем и да мисли да ће сталним понављањем неистине да је он крив за све прикрити своју одговорност.

"Покушај шефа посланичког клуба ДС-а Борислава Стефановића да прикрије ко је водио Владу и најважнија министарства у Србији у протекле четири године је, најблаже речено, смешан", навео је Мараш у писаној изјави.

Према његовим речима, у опседнутости Млађаном Динкићем и УРС-ом, Стефановић је несвесно или свесно, вероватно због унутарстраначких обрачуна, оптужио људе из своје странке, бившег премијера Цветковића и његову владу, да је уништила економију Србије.

Мараш је оценио да је лицемерно тражити кривицу у неком другом када се, како наводи, отварају и процесуирају небројене афере у којима су грађани и држава оштећени за стотине милиона евра и када је позната чињеница да су претходна влада и њен премијер Цветковић задужили Србију за девет милијарди евра.

Мараш је истакао и да су грађани на изборима оценили како је Демократска странка радила у претходних неколико година, као и да то није утеха за грађане "који на сваком кораку наилазе на трагове штетног деловања пријатеља и страначких колега Стефановића".

"Након четири године апсолутне власти и одласка у опозицију, ДС долази до ингениозног закључка да је за вођење државе неопходно направити план и понудити најбоље кадрове. Поставља се питање како су без плана водили земљу у кризи и зашто су постављали кадрове који су уназадили Србију", наведено је у саопштењу. .

Мараш је истакао да највећу одговорност увек имају они који воде владу и да зато одговорност за катастрофалну ситуацију у којој се Србија налази сноси нико други до Демократска странка.

"За разлику од Демократске странке, ми не живимо у прошлости, већ у садашњости. Грађанима од празне реторике неће бити боље. Кроз рад у новој Влади показујемо да умемо да решавамо нагомилане проблеме", нагласио је Мараш.

Мараш наводи да је УРС сигуран да ће на наредним изборима, кад год они били одржани, остварити још бољи резултат и имати више од садашњих 16 посланика и 16 градоначелника.

"Наш посао је да радимо, а не да се бавимо маркетиншком политиком", навео је Мараш и додао да УРС у овом тренутку не размишља о ДС-у.

Грађани, како каже, очекују резултате, а УРС их има.

"Спречили смо банкрот, преполовићемо дефицит, зауставити раст јавног дуга, наставити децентрализацију, изградити регионалне атопутеве", истакао је Мараш.

Шеф посланичког клуба ДС-а у српском парламенту Борислав Стефановић изјавио је раније да ове године очекује крај Владе и ванредне изборе.

Стефановић гостујући у емисији јагодинске телевизије Палма плус рекао и да је ДС научила лекцију да никада више не даје најважније ресурсе коалиционим патрнерима и да никада више неће у коалицију са Млађаном Динкићем "јер је то човек који је уништио српску економију и здравство".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи