Читај ми!

Петковић: Уставни суд под притиском

Демократска странка Србије тражи да Уставни суд поступа по закону при оцени уставности уредби Владе Србије заснованих на споразумима дијалога са Приштином, рекао портпарол ДСС-а Петар Петковић. Суд се не руководи својим мандатом да штити Устав, већ је под притиском извршне власти, сматра Петковић.

Најава да ће Уставни суд застати у поступку оцене уставности уредби Владе Србије, заснованих на споразумима постигнутим током дијалога са Приштином у Бриселу, најгрубља је манипулација и кршење Закона о Уставном суду, рекао је портпарол Демокатске странке Србије Петар Петковић.

Петковић је рекао да би "та обструкција имала дуготрајне штетне последице".

Портпарол ДСС-а објаснио је да је ова странка направила анализу рада Уставног суда на оцени уставности уредби Владе заснованих на споразуму са Приштином и истакао да ДСС само захтева да суд поступи по закону.

Анализа показује да се Уставни суд није руководио својим мандатом да штити Устав, већ да се налази под притиском извршне власти, рекао је Петар Петковић.

Он је изразио наду да ће Уставни суд поступити на прави начин и укинути те уредбе.

Анализа, коју је израдио правни тим ДСС прослеђена је Уставном суду, министарству правде, скупштинском одбору за правосуђе и другим надлежним правним инстанцама, рекао је Петковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи