Читај ми!

СНС: ДС хоће да "унизи" рејтинг Николића

О одговору на саопштење ДС-а, напредњаци оптужили демократе да покушавају да "унизe" рејтинг председника Србије Томислава Николића.

Српска напредна странка отпужила је Демократску странку да покушава да "унизи" рејтинг председника Србије Томислава Николића.

"Ако ДС мисли да су сусрети председника Николића са канцеларком Ангелом Меркел, премијером Португалије и низом председника латиноамеричких земаља небитни за Србију, то само говори о политици ДС, о њиховој острашћености и немогућности да се помире са тим да Борис Тадић више није председник Србије, да су изгубили изборе, а да Николић одлично ради свој посао", наведено је у саопштењу СНС.

ДС је раније саопштио да током мандата Тадића није било кршења закона, нерационалних и луксузних издатака, да очекује да ће се и председник Николић придржавати тих стандарда и да "неће ићи на излишна и скупа путовања као што је самит Латинске Америке и ЕУ у Чилеу".

У одговору на ново саопштење ДС-a, Српска напредна странка је навела да су у питању "јадни" покушаји демократа да увере јавност у нешто што ни сами не верују - да је смањен обим међународне сарадње Србије од када је Николић њен председник.

"Верујемо да од своје самозаљубљености Тадић и функционери ДС нису стигли да обрате много пажње на мишљење страних званичника о политици коју Србија треба да води у интересу свог народа, што је довело до катастрофалних последица и незапамћеног раста незапослености, корупције и криминала", указују напредњаци.

Они су позвали ДС да прочита како се канцеларка Меркел приликом сусрета са Николићем похвално изразила о раду администрације новог српског председника.

Николић је, додају напредњаци, уложио много времена и труда како би убедио лидере многих земаља у свету да Србија више не жели да буде земља безакоња, корупције и криминала, а "у какву су је претворили припадници бившег режима ДС-а".

СНС наводи и да зато не чуди "тврдоглава решеност" ДС да "омаловажи" сав труд председника Николића и његовог кабинета.

СНС, како се додаје у саопштењу, пружа пуну подршку Николићу у напорима да заштити интересе Србије и помогне њеној бољој међународној репутацији, како би Србија постала уређена, модерна, европска држава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи