Читај ми!

ЛСВ: Војводина не сме да буде оштећена

Лига социјалдемократа Војводине позвала Владу Србије и покрајинску администрацију да не дозволе да Војводина буде оштећена од најављене приватизације шест пољопривредних комбината.

Републичка влада и покрајинска администрација не смеју да дозволе да Војводина буде оштећена од најављене приватизације шест пољопривредних комбината, саопштила је Лига социјалдемократа Војводине.

У саопштењу Бироа за информисање ЛСВ-а наводи се да је министар пољопривреде Горан Кнежевић у емисији РТВ Војводине потврдио да Војводини неће припасти 50 одсто прихода од приватизације пољопривредних газдинстава, јер су она већ једном била предмет приватизације.

"Законом о приватизацији та средства припадају АП Војводини, без обзира што комбинате приватизује фирма коју ће заједнички направити 'Ал Дахра' из Уједињених Арапских Емирата и Влада Републике Србије", наводи се у саопштењу.

"Због чега би тај новац АП Војводини био ускраћен, ко ће и како да га надокнади", упитао је ЛСВ.

У саопштењу се наглашава да ЛСВ апсолутно подржава долазак страних инвеститора, али се додаје и да "републичка влада грађанима Војводине дугује и одговоре зашто је покрајинска администрација изостављена из консултација приликом склапања предуговора са 'Ал Дахром'".

"Зашто се војвођанским паорима не омогући да уђу у равноправну утакмицу за продају, односно закуп тог пољопривредног земљишта и шта ће бити са запосленима у комбинатима који су предмет те приватизације", пита ЛСВ, и очекује да ће покрајинска администрација инсистирати да добије одговоре на та питања, и да ће их предочити посланицима у Скупштини АП Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи