Читај ми!

"Рат" саопштењима ДС-а и СНС-а

Члан Председништва ДС-а Александар Шапић каже да је разлог толиког писања о ДС-у то што "треба сакрити лоше резултате Владе у протеклих шест месеци". Влада са СНС-ом учинила много више за шест месеци него режим ДС за 12 година, одговара функционер СНС-а Александар Јовичић.

Изјава функционера ДС-а Александра Шапића да та странка треба да се окрене рушењу владе, а не унутарстраначким питањима уз оцену да је разлог толиког писања о ДС-у то што "треба сакрити лоше резултате Владе Србије у протеклих шест месеци" изазвала је прави мали рат саопштењима напредњака и демократа.

"ДС са новим људима и идејама мора да се окрене рушењу ове владе, а не да се бави унутарстраначким питањима", рекао је Шапић Блицу, истичући да странка више нема ни времена, ни тај луксуз да се бави било ким ко не поштује одлуке највиших страначких органа, укључујући и Душана Петровића и Вука Јеремића.

Страначка правила која постоје морају да се поштују, рекао је Шапић и приметио да је Петровић у последњих месец дана добио већи медијски простор него у протеклих 15 година бављења политиком.

Међутим, стигао је одговор из Српске напредне странке. Функционер СНС-а Александар Јовичић рекао је да је Влада Србије, у којој је СНС, учинила за државу и грађане много више за протеклих шест месеци него режим Демократске странке за дванаест година.

"У протеклих шест месеци није учињено ништа што је на штету грађана Србије, а реформе које су покренуте допринеле су повратку поверења у државне институције", рекао је Јовичић.

"Наравно, пред нама је још много посла да би, пре свега, исправили све оно што је бивши режим ДС-а упропастио у Србији током свог мандата", нагласио је Јовичић, који је потпредседник Извршног одбора СНС-а.

Јовичић је рекао и да влада мора још много тога учинити да би наша земља могла да се сврста у ред модерних, развијених европских држава.

"Задовољни смо што смо за свега шест месеци успели да скинемо са Србије епитет државе у којој царују корупција и криминал, што је било наслеђе ДС-а. Сада је време да се успостави систем, привуку инвеститори, унапреди економија, запосле грађани и подигне животни стандард", навео је Јовичић у писаној изјави за медије.

Према његовим речима, када "интелектуалне громаде попут Александра Шапића и господе из ДС-а нуде некакве 'нове људе', а то на крају испадну шофери и 'академици' из 'Колубаре' који су давали милијарде за лажне експропријације, јасно нам је да би грађани Србије тешко поново поднели такву врсту кадровских решења".

"Српска напредна странка ће наставити да спроводи реформе и обновиће домаћу привреду, како би се створили услови да грађани Србије напокон могу да живе животом достојним човека", поручио је Јовичић.

Након изјава Александра Јовичића, ДС преко саопштења наставља полемику са СНС-ом. Српску напредну странку ДС оптужује за прогон, како саме партије, тако и њеног председника Драгана Ђиласа.

Демократска странке наводи да СНС уз помоћ једног режимског медија припрема линч опозиционих лидера, и Србију враћа у деведесете. Наводи се и да "новинари никада нису страховали од Драгана Ђиласа", али да јесу од садашњих напредњака, некадашњих радикала.

Ђилас је тужбе против Курира поднео када је хајка против њега постала толико очигледна да није било другог избора, истиче се у саопштењу.

ДС позива СНС да призна да, осим Вучића од кога, како кажу, очекују да покаже неселективност у борби против корупције, Србији нема да понуди ништа друго.

"Признајте да нисте у стању да контролишете ни Млађана Динкића, ни Ивицу Дачића и распишите изборе. Одмах. Ми смо спремни", поручили су из Демократске странке.

Српска напредна странка је, затим, поручила да надлежни државни органи неће престати да раде свој посао и док најмања афера не буде истражена, а кривци процесуирани.

"Узалудни су напори ДС да убеди грађане како СНС враћа у деведесете. Узалудни, не само зато што, по први пут након много година, грађани поново почињу да стичу поверење у државне институције, већ и зато што су људи свесни да је, током претходних 12 година, бивши режим ДС уназадио Србију за читав век", наведено је у саопштењу.

СНС поставља питање "није ли мало превише очигледно да о тобожњем 'повратку у деведесете' запомажу баш они, чији се прсти некако увек нађу 'у меду' при раскринкавању криминалних афера".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи