Читај ми!

Ускоро оцена рада министара из СНС-а

У наредних месец дана сигурно неће бити смене власти у Београду, рекао Небојша Стефановић. Потпредседник СНС-а најављује процену рада министара и директора јавних предузећа из редова Српске напредне странке.

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић најавио је да би министри из редова напредњака требало врло брзо да поднесу извештај о свом раду на основу кога ће странка направити анализу урађеног и такође рекао да у наредних месец дана сигурно неће бити смене власти у Београду.

Министри из СНС-а ће до краја месеца, или који дан касније, поднети извештај о свом раду на основу кога ће странка направити анализу урађеног, а оцена ће, објашњава Стефановић, бити јасан сигнал за све који се налазе на државним функцијама да су смењиви.

Стефановић је у интервјуу "Политици" подсетио да је лидер странке Александар Вучић на почетку мандата свих напредњака на државним функцијама рекао да очекује резултате мерљиве у краћем року.

На питање чијим радом шеф СНС није задовољан, Стефановић је рекао да Вучић на Главном одбору странке није говорио о именима, већ је дао "неке назнаке".

Додајући да је то унутарстраначка ствар, потпредседник напредњака је рекао да ће "кад и ако буде информација за јавност", Вучић изаћи са њима.

"Жути картон" као подстицај за рад

Коректно је, сматра Стефановић, да се показивањем "жутог картона" учини да се неки људи тргну и почну да раде пуним капацитетом. То се, каже он, не односи само на министре, већ и на директоре јавних предузећа, државне секретаре, посланике, све који су добили неку државну функцију.

На питање да ли супротстављени ставови министара Зоране Михајловић и Милана Бачевића о цени руског гаса указују да има "шумова" унутар СНС-а, потпредседник те странке је рекао да је странка монолитнија него икада, а да "понекад те шумове изазивају медијске кухиње".

Рекао је, такође, да када напредњаци кажу да неће седети у влади ако у њој нема воље да се процесуирају сви који су починили кривично дело, то не значи да изборима прете коалиционим партерима.  "То је само јасан став странке", додао је Стефановић.

На питање да ли се СНС утишао по питању критика београдске власти после похвала које је градоначелник Драган Ђилас изрекао на рачун Вучића, Стефановић је рекао да нема никаквог договора (о ненападању), подсећајући да је СНС јасно изразио незадовољство начином на који се управља Београдом.

Он тврди да у наредних месец дана неће доћи до смене власти, али и додао да тренутно, са групом људи, ради на предлозима како треба да изгледају градске и општинске структуре.

"Метафорички речено, када се гради неки пут прво се уради планска припрема...", рекао је Стефановић.

Он сматра да изјава функционера напредњака Владимира Цвијана о председници Врховног касационог суда Нати Месаровић "није била добро промишљена, али да иако неодмерана, није направила велику штету за друштво". У тој реакцији, коју, каже, не оправдава, види можда трунку личне погођености Цвијана свиме што се дешавало у реформи правосуђа, због чега је напустио ДС.

Наводни притисци Цвијана на судије ће, додао је, бити проверени како би се видело да ли су постојале било какве претње.

На питање да ли је скупштинска већина појачана договором са Српским покретом обнове чији би кадрови задржали неке функције на власти, Стефановић је рако да, колико је њему познато, то није тачно.

Статус опозиције се не манифестује једино деструктивним приступом како то мисле неке посланичке групе, а посланичка група СПО-ДХСС има коснтруктиван приступ, иако су врло ретко имали речи хвале за владу, додао је Стефановић који је и председник Скупштине Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи