Читај ми!

Божовић не може у посету манастирима

Одбијен захтев државног секретара Министарства унутрашњих послова Владимира Божовића да на Савиндан посети Грачаницу и Дечане. Тужан сам, јер сам спречен да са својим народом проведем Савиндан на Косову и Метохији, рекао Божовић. МУП тражи од представника међународне заједнице да омогуће слободу кретања.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић рекао је да је одбијен његов захтев за посету Косову и Метохији где је требало да присуствује обележавању дана Светог Саве.

У парохијском дому Храма Светог Саве у Београду, Божовић је рекао како је обавештен да му је забрањен улазак и одлазак у Грачаницу и Дечане.

"Тужан сам, јер сам спречен да сутра са својим народом проведем Савиндан на Косову и Метохији. Све су то искушења", рекао је Божовић студентима којима су уручене стипендије Српске народне одбране у Америци.

Државни секретар је поручио да разне војске и освајачи који су овде пролазили нису могли победити светосавску и хришћанску веру, те ће сва та искушења проћи уколико је Свети Сава у хришћанским душама.

"Само ако смо на Савином путу онда ћемо и кроз та искушења проћи и ускоро славити светог Саву и на КИМ, и у Републици Српској, и у Црној Гори, и у Америци, и свуда где живе наши људи", нагласио је Божовић.

Божовић је оценио да ни у нашој историји, а како мисли, ни код "светских народа", нема личности која, као Сава, појединачно у себи може сублимирати читав један народ.

"У тој једној личности све су вредности садржане. Србима је путеводитељ, светионик и пример Свети Сава. Не можемо погрешити ако следимо пут Светог Саве, ни као држава ни као црква ни као народ", нагласио је Божовић.

МУП Србије протестовао је због таквог поступања "самозваних косовско-метохијских власти и тражи од представника међународне заједнице на КиМ, пре свих Унмика, Еулекса и Кфора, да интервенишу и омогуће слободу кретања.

Ово је други пут да државном секретару Владимиру Божовићу није омогућено да посети Косово и Метохију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи