Читај ми!

Карићева: Нема разлога да не будем известилац

Не видим ниједан разлог зашто не би била изабрана за известиоца у ЕУ о приватизацијама, каже народни посланик Миланка Карић, додајући да би тиме допринела да се сазна истина о "Мобтелу". Учинићу све да се разоткрију коруптивне приватизације и утврди ко је кршио закон, каже Карићева.

Народни посланик Миланка Карић рекла је да не види ниједан разлог зашто не би била изабрана за известиоца у ЕУ о приватизацијама, јер би тиме допринела да се сазна, поред осталог, истина о "Мобтелу", преноси Танјуг.

"Скоро целу деценију сам укључена у све активности везане за истрагу око 'Мобтела' са циљем да се докаже истина", навела је Карићева у писаној изјави.

Супруга бившег власника "Мобтела" Богољуба Карића, који је од покретања истраге за "Мобтел" јануара 2006. године недоступан правосудним органима Србије и за којим је расписана потерница, подсетила је да је Европски парламент донео резолуцију којом се тражи преиспитивање спорних приватизација по хитном поступку.

Тврдећи да се претходна влада оглушила на тај затев, Карићева је навела да су појединци из бивше власти били главни актери тих криминалних приватизација.

"Нова влада ће сигурно поступити по захтевима које је поставио Европски парламент у резолуцији и то ће бити време када ће истина изаћи на светлост дана", истакла је Карићева.

Она је поручила да ће сада, када нова влада и вицепремијер Александар Вучић покрећу темељну истрагу криминалних приватизација, учинити све да своје искуство стечено утврђивањем истине и разоткривањем коруптивних приватизација употреби да се расветли и утврди ко је кршио закон.

Према њеним речима, мора да се сазна ко је опљачкао грађане Србије и код којих се "такозваних" бизнисмена налази тридесетак милијарди евра, "испумпаних из џепова наше привреде".

Карићева тврди да њена породица није учетвовала у криминалном пустошењу Србије "преко наводних приватизација", јер, како је навела, већ четири деценије успешно послује у свим државама источне Европе.

"И данас склапамо послове по целом свету вредне милијарде долара, а у нашој земљи нас оптужују да смо оштетили државу. Мој супруг, Богољуб Карић је Србији донео велики капитал од само једне компаније 'Мобтела' коју је тадашња власт продала за 1,8 милијарди евра са лиценцом, а све остале приватизације заједно су донеле око две милијарде евра", навела је Карићева.

Она је изјаву доставила медијима поводом текста који је данас објављен у дневном листу Блиц, под насловом "Миланка Карић известилац у ЕУ о приватизацијама", а у коме се наводи да је на Одбору за европске интеграције затражила да буде известилац за питања економије и приватизације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи