Осуда напада на куће Срба повратника

Најновији напад на куће Срба повратника на Косову осудила Владина Канцеларија за КиМ. Тражимо од међународне заједнице да помогне повратничким породицама и обезбеди им бар минимум сигурности, истиче се у саопштењу Канцеларије.

Владина канцеларија за Косово и Метохију осудила је најновији напад на куће Срба повратника у селу Бича, у општини Клина и затражила од међународне заједнице да помогне повратничким породицама и обезбеди им бар минимум сигурности.

У селу Бича, синоћ око 21 час, нападнуте су куће Срба повратника, а крађу из кућа спречио је комшија Драган Перуничић, који је зауставио возило Кфора у којем су били војници који су патролирали тим метохијским селом.

У том селу живи пет повратничких породица и нико не може рећи колико ће још одолевати константном насиљу и притисцима, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Није неразумно тражити да Србима повратницима буде гарантована имовинска и правна сигурност, а да они који је угрожавају буду спречавани и кажњавани, поручује се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију захваљује војницима КФОР-а на реаговању, које је спречило још веће насиље и још једном тражи да међународна заједница не смањује своје присуство, јер, како се оцењује, очигледно је да на Косову и Метохији нико други, или не може, или неће да чува имовину и људе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи