Читај ми!

Вучић: Параф, ноћна мора

Један од највећих проблема у дијалогу Београда и Приштине је споразум о интегрисаном управљању прелазима на који је Борислав Стефановић ставио параф, каже Александар Вучић. Бивши шеф преговарачког тима одговорио је да нова влада не мора да спроводи договор, али да то не чини, јер зна да је најбољи за Србију.

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је да је бивши шеф преговарачког тима Борислав Стефановић ставио параф на све странице споразума о интегрисаном управљању административним прелазима постигнутог у дијалогу Београда и Приштине и истакао да је то један од највећих проблема са којима се нова влада суочава када је реч о дијалогу.

Вучић је у Скупштини Србије, полемишући са Стефановићем, који је одбацио да параф има икакву правну снагу, истакао да је интегрисано управљање царином "проблем због кога се ноћима не спава".

"На то сте ставили параф и то на сваку страницу тог споразума, а онда, пошто су били избори одлучили сте да не спроводите. Али, ми смо иста држава и ова влада ће, ни крива ни дужна, мора да све спроведе у дело", истакао је Вучић.

Први потпредседник Владе је навео и да Стефановића не сматра лично одговорним и поручио му "да његов параф није ни био потребан, јер оно што је договорено представља међународно правни уговор за Србију".

Стефановић је реагујући на Вучићеве наводе, истакао да би он као правник требало да зна шта је параф, а шта потпис и објаснио да његов параф на том споразуму само потврђује истинитост текста испод кога се налази.

"Поред мог парафа не стоји ниједан други, зато што он само потврђује истинитост садржаја. Ја да потпишем нисам имао овлашћење, а то ће влада Србије сада морати да уради", рекао је Стефановић.

Према његовим речима нова влада, уколико се не слаже са договорима из Брисела, не мора ни да их спроводи, али да то не чини јер зна да су они најбољи за Србију.

"Ако мислите да је лоше - све поништите и баците, ваши гласачи ће да аплаудирају, али и ви знате да су они најбољи за Србију, а знате и шта нас чека од ове тачке па надаље", истакао је Стефановић.

Осврћући се на избор Предрага Ћулибрка за директора "Телекома", Вучић је рекао да је његовим избором први пут за директора Телекома дошла нестраначка личност, која "неће дозволити да то предузеће буде партијска прћија" као што је било у време док је, како је рекао, владу водила Демократска странка.

Вучић је у Скупштини Србије рекао да је то предузеће служило за исисавање пара и за страначке интересе.

Он је рекао и да треба повећати средства за министарство спољних послова, али не да се тај новац троши нерационално и запитао колико су коштале авионске карте, ко је све ишао на путовања, преко које агенције и ко се све и како "возикао по белом свету".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи