Читај ми!

Пајтић: Не желим да будем председник ДС-а

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић неће се кандидовати за председника Демократске странке на предстојећој изборној скупштини. Можда бих размислио о кандидатури да је она стигла раније, сад су политички процеси у странци предалеко одмакли, поручио Пајтић.

Председник Владе Војводине и потпредседник ДС-а Бојан Пајтић изјавио је да се неће кандидовати за председника Демократске странке на предстојећој изборној скупштини и додао да ће подржати оног кандидата за кога се определи војвођанска организација те странке.

Пајтић је изјавио новинарима у току седнице Скупштине Војводине да није искључено да би размислио о иницијативи за ту кандидатуру да је она стигла раније, а сада су, како је образложио, политички процеси у странци предалеко одмакли.

Напомињући да је неколико пута истакао да се неће кандидовати за председника странке у овом изборном циклусу, Пајтић је рекао да су постојале такве иницијативе унутар партије, али да су, "нажалост, у овом тренутку задоцнеле".

Пајтић је нагласио да није неко ко би могао да промени изјаву коју је дао у више наврата и нагласио да је ДС једина странка у Србији у којој постоји трка за место председника, што говори позитивно о њој, а не, како је рекао, о њеним слабостима и дезинтеграцији.

Напомињући да је ДС странка у којој се челници мењају и да је Борис Тадић четврти који је преводи у протеклих 20 година, Пајтић је рекао да ће се после предстојеће страначке изборне скупштине видети да ли ће Тадић остати на челу Демократске странке или ће то бити неко други.

Основни квалитет ДС-а јесте реизборност и унутрашња демократичност, навео је Пајтић, наглашавајући да странке које немају ту унутрашњу демократију не могу демократизовати ни друштво.

На питање да ли ће на Изборној скупштини дати подршку Тадићу и Драгану Ђиласу, Пајтић је нагласио да ће бити онако како се буде определила покрајинска организација ДС-а.

"Ми смо се договорили да ћемо имати јединствен став", рекао је Пајтић и додао да је до сада дефинисано да ДС треба да се креће у правцу промена како у политичко-програмском тако и у персоналном смислу.

"ДС мора да обнови своју кадровску структуру од најнижих до највишег нивоа", истакао је Пајтић и поновио да је Демократска странка најдемократскија политичка организација у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи