Читај ми!

Кирби са српским званичницима

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби састао се са премијером Ивицом Дачићем и потпредседником Владе Александром Вучићем. Интерес Србије је успостављање добрих партнерских односа са САД, рекао Дачић. Вучић најавио наставак беспоштедне борбе против корупције.

Нови амбасадор Сједињених америчких држава у Србији Мајкл Кирби састао се са премијером Ивицом Дачићем и потпредседником Владе и министром одбране Александром Вучићем. 

Председник Владе Србије Ивица Дачић истакао је у разговору са новим амбасадором САД да је интерес Србије да успоставља добре партнерске односе са САД.

"Влада Србије се залаже за то да се проблеми на Косову и Метохији решавају мирним путем и дијалогом и очекује помоћ САД како би се дошло до праведног и одрживог решења, уз поштовање легитимних инереса и Срба и Албанаца", рекао је премијер Дачић.

Амбасадор Кирби је истакао да је важан задатак стварање повољне климе за америчке инвестиције у Србији, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Сарадња Србије и САД у борби против организованог криминала даје добре резултате, оцењено је у разговору премијера Дачића и амбасадора Кирбија.

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић је приликом сусрета са амбасадором Кирбијем нагласио да ће наставити да води беспоштедну борбу против системске корупције.

Вучић подвукао да ће Србија створити повољну климу за долазак нових инвестиција и потврдио спремност Србије да настави дијалог са Приштином и испуни обавезе које је преузела претходна Влада.

Кирби и Вучић су констатовали да се одвија веома добра сарадња Србије и САД у војној области, а посебно је истакнута улога Националне гарде Охаја која је у великој мери подржала процес реформе система одбране, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Српска и америчка страна су нагласиле потребу за унапређењем билатералних односа, а амбасадор САД Кирби подржава процес европских интеграција Србије

Кирби је јуче предао акредитивна писма председнику Србије Томиславу Николићу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи