Усвојен завршни рачун војвођанског буџета

Већином гласова посланици Скупштине Војводине усвојили су извештај о извршењу прошлогодишњег покрајинског буџета у планираном износу од 62,7 милијарди динара.

Посланици Скупштине Војводине усвојили су већином гласова извештај о извршењу прошлогодишњег покрајинског буџета у планираном износу од 62,7 милијарди динара.

Буџетски приходи су, како је наведено на седници, износили 53,7 милијарди динара, што је 85,8 процената од плана а расходи 50,6 милијарди или 80,7 одсто од планираних.

За усвајање завршног рачуна буџета гласала су 82 посланика владајуће коалиције, у којој су Демократска странка, Савез војвођанских Мађара и Лига социјалдемократа Војводине, као и посланици коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДПС који су део опозиције у покрајинском парламенту.

Против извештаја гласао је укупно 21 посланик из опозиционих Српске напредне странке, Демократске странке Србије и Српске радикалне странке.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић оценио је да је лањски покрајински буџет био развојан и штедљив, нагласивши да је захваљујући томе смањена незапосленост у покрајини и остварено низ капиталних инвестиција у здравству, образовању и другим областима.

Посланици опозиције критиковали су начин остваривања буџета покрајине истичући да су неоправдано високи износи од неколико стотина милиона потрошени на финансирање невладиних организација или на прскање комараца у Војводини.

Усвојени су и извештаји о раду и финансијском пословању Фонда за развој Војводине, који је одлуком покрајинске скупштине крајем прошле године престао да постоји, а који је у току свог десетогодишњег рада одобрио укупно 23о милиона евра кредита по поводљним условима.

Посланици су усвојили и извештаје о пословању Фонда за подршку инвестиција у Војводини и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима као и годишње извештаје јавних предузећа "Воде Војводине", "Војводинашуме" и Покрајинског завода за урбанизам.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи