Читај ми!

Канада жели да улаже у Србију

У Србији се налази 12 канадских компанија, које се баве рударством и испитују могућности експлоатације различитих рудних богастава, изјавио канадски амбасадор Роман Вашчук. Ускоро меморандум о сарадњи Србије и Канаде у области енергетике.

Амбасадор Канаде у Београду Роман Вашчук изјавио је да канадске компаније раде на испитивању могућности експлоатације различитих рудних богатстава у Србији и да је у току израда нацрта меморандума о сарадњи две земље у области енергетике.

Вашчук је, на састанку са председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем, прецизирао да се тренутно у Србији налази 12 канадских компанија које се баве рударством и испитују могућности експлоатације различитих рудних богастава.

Канадске фирме су саме или у сарадњи са компанијама других земаља, укључене у пројекте енергетике, па је дошло до динамичног развоја економске сарадње и инвестиција у Србију.

Вашчук је истакао и да Канада у Србији инвестира у производну економију и додао да је заседање Интерпарламентарне скупштине у октобру у Квебеку, на коме ће учествовати и Стефановић, одлична прилика да се побољша међупарламентарна сарадња Канаде и Србије.

Канадски амбасадор сугерисао је да се на маргинама међународног скупа у Квебеку организују састанци са канадским званичницима, као и контакти који би поспешили економску сарадњу две земље.

Стефановић је оценио да су канадске инвестиције добродошле, јер нису политички условљене, као и да се Србија налази у веома деликатној економској ситуацији изазваној прекомерном буџетском потрошњом у протеклом периоду, па нова влада у истовремено покушава да смањи расходе и извршава финансијске обавезе.

Вашчук и Стефановић су констатовали да Канада бележи константан економски раст, који је чини једном од најпожељнијих земаља за привлачење инвестиција у Србију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи