Читај ми!

Мркоњић: Влада је добар тим

Влада не може хапшењима донети бољи живот грађанима, важнија треба да буде привредна активност која би људима обезбедила посао, изјавио министар саобраћаја Милутин Мркоњић. Влада је добар тим људи, организована на прави начин, истиче Мркоњић.

Министар саобраћаја Милутин Мркоњић каже да Влада грађанима не може донети бољи живот хапшењима, да важнија треба да буде привредна активност која би људима обезбедила посао, и оцењује да актуелна влада ради као добар тим што ће грађани врло брзо и осетити.

"Не можемо ми хапшењима донети много бољи живот грађанима, залажем се за то да резултати рада у погледу привредне активности буду јачи, а да хапшења и борба против корупције буду у пратњи тога, да буду иза активности које се односе на реализацију пројеката", рекао је Мркоњић у интервјуу Танјугу.

Мркоњић каже да су велики резултати већ постигнути у борби против корупције и појашњава како је то још раније учињено у оквиру његовог Министарства, пре свега тендерима и спровођењем тендерске политике у реализацији пројеката, а посебно како је рекао, у делу међународних дозвола.

"Тај део корупције је потпуно сасечен, јер смо повећали број међународних дозвола које се дају нашим транспортерима и сада их има сасвим довољно за дефицитарна тржишта, као што су Русија, Италија, Хрватска и ту смо потпуно смањили било какву могућност корупције односно манипулације дозволама", навео је Мркоњић.

Упитан да прокометарише најаву првог потпредседника Владе Александра Вучића да су следећи на реду за контролу пословања "Галеника" и "Србијагас", у којима су руководеће структуре социјалисти, а уз инсистирање Вучића да се у том послу иде до краја, Мркоњић је рекао да сасвим подржава такав став и да се слаже да у борби проптив корупције не сме бити недодорљивих.

Наводи и да зна колико је тешко људима који раде на тим пословима, да им он пружа пуну подршку, те додаје да је њима потребна и помоћ.

"Али не онаква помоћ какву им често пружају поједини медији, који као да те активности усмеравају највише ка социјалистима, као да су криминал и корупција привилегија социјалиста. Добро је што је на то реаговао премијер Дачић. Много смо доброг урадили за ову земљу, често и уз велике жртве да бисмо сада дозволили да нам неки лепе етикете. Моја обавеза као најстаријег у врху СПС-а је да то кажем", рекао је Мркоњић.

Влада - тим озбиљних људи

Министар саобраћаја сматра да је рано говорити о томе шта је Влада Србије урадила у ситуацији у којој се земља налази, али да је већ сада, после два месеца, захваљујући пре свег напорима људи који руководе, постала тим озбиљних људи који зна шта су задаци и како да их решава.

"То је добро и то је једна лепа вест и за грађане, јер нема тих такозваних сукоба, којих никад није ни било. Претпостављам да је и даље питање какав је мој однос с министром грађевине Велимиром Илићем. Добар, одличан, и не видим шта је страшно ако два човека мисле разлитичито, али кад се договоре онда реализују свој део посла. То се десило и нама и тај посао који смо ми радили или сада радимо иде добро", навео је Мркоњић.

Влада је, по његовом мишљењу добар тим људи, организована је на прави начин, ефикасно ради и он се нада да ће први резултати бити врло брзо видљиви и пре "тих фамозних сто дана".

Зато каже да не види разлог да грађани буду разочарани "неким нашим неефикасним потезима".

"Наравно да је борба против криминала и корупције била у првом плану и данас је, наравно да су то болести друштва и не само нашег, али сигурно је и да привредна активност не може да буде преко ноћи активирана", сматра министар и додаје да су, бар кад је реч о његовом Министарству, шансе за посао велике.

"Паре за пројекте су обезбеђене, а то значи да можемо да направимо помак и у делу који се односи на бољи живот грађана и запошљавање, што је проблем број један данас. У нашем Министарству новца за сада имамо довољно и примарни је задатак и нас као људи који водимо државу и предузећа која су ангажована на тим пословима да људима обезбедимо да раде", навео је Мркоњић.

Говорећи о сарадњи Вучића и Дачића, Мркоњић је рекао да обојицу зна доста дуго, да никад није размишљао о томе ко је из које партије, и поновио да владин тим ради добро, а "њих двојица се добро слажу и добро допуњују".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи