Читај ми!

Честитке премијеру Дачићу

Ивици Дачићу су ступање на дужност председника Владе Србије честитали премијери Белорусије, Индије, Румуније, Словеније и Турске.

Председнику Владе Србије Ивици Дачићу ступање на дужност честитали су премијери Белорусије, Индије, Румуније, Словеније и Турске.

Премијер Белорусије Михаил Мјасникович рекао је да очекује да ће се братски односи између двеју држава и народа и у будућности развијати у свим областима, као и да ће значајан напредак бити постигнут у трговинско-економској сарадњи.

Председник Владе Индије Манмохан Синг је, пожелевши грађанима Србије напредак и благостање, поручио да се радује сарадњи са Дачићем.

Премијер Румуније Виктор Понта је у честитки поновио да његова држава снажно подржава кандидатуру Србије за чланство у ЕУ.

"Надам се да ћемо ускоро имати прилику да се састанемо и разговарамо о јачању билатералне сарадње", поручио је Понта.

Словеначки премијер Јанез Јанша пожелео је Дачићу срећу и изразио очекивање да ће бити настављен отворен политички дијалог о питањима од заједничког интереса.

"Република Словенија очекује да Србија настави пут ка ЕУ. На том путу неопходна је регионална сарадња и добри суседски односи, што су суштинске вредности ЕУ и основни предуслов стабилности и напредовања региона", наводи се у честитки премијера Јанше.

Председнику Владе Србије ступање на дужност честитао је и премијер Турске Реџеп Таип Ердоган, који је поручио да његова држава придаје велики значај пријатељским и историјским односима са Србијом и да жели да их ојача.

"Верујем да ће током вашег мандата сарадња наших земаља наставити да јача, као и да ће снажна солидарност наших народа играти веома важну улогу у обезбедјивању мира и стабилности на Балкану", наводи се у честитки премијера Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи