Читај ми!

Препознати одговорне за насиље и небригу

Канцеларија за Косово и Метохију тражи да се препознају одговорни за насиље и небригу према људима и људским правима у јужној српској покрајини, наводи се у саопштењу канцеларије поводом извештаја Бан Кимуна о ситуацији у покрајини.

Уједињене нације су препознале обновљено и све учесталије насиље у покрајини, а Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију тражи да се препознају одговорни за насиље и небригу према људима и људским правима, наводи се у саопштењу канцеларије поводом извештаја генералног секретара УН Бан Кимуна о безбедносној ситуацији у покрајини.

Србија годинама упозорава на планско исељавање, потпуни немар према људским правима, свесно отежавање повратка избеглих, отимање и уништавање државне и приватне имовине на територији Косова и Метохије, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Вредности на којима почива цивилизовани свет јесу вредности које морају постати уобичајене и доступне свима који живе на Косову и Метохији.

Међународна заједница има одговорност да људска права која признаје својим градјанима призна и подели са свима који на Косову и Метохији живе, а посебно са Србима и другим неалбанским становницима, који су, како се може видети и у извештају генералног секретара, искључиве жртве насиља и прогона.

Генерални секретар УН Бан Кимун је у свом извештају оштро је критиковао косовску полицију због серије пропуста у протекла три месеца, наводећи да изостанак акције "озбиљно доводи у питање способност полиције да се избори са кризним ситуацијама и стекне поверење јавности".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи