Читај ми!

Неопходно поштовати Резолуцију 1244

Премијер Србије Ивица Дачић и шеф УНМИК-а Фарид Зариф сагласни да свако решење проблема на Косову и Метохији треба да буде у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН. Уздржавање од једностраних потеза услов мира и одрживе стабилности, оценили Дачић и Зариф.

Премијер Србије Ивица Дачић и шеф УНМИК-а Фарид Зариф сагласили су се у Београду да сва решења проблема на Косову и Метохији треба да буду у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и да треба да их верификује Савет безбедности УН.

Дачић и Зариф сагласили су се да је неопходно обезбедити мир и стабилност на Косову и да је дијалог незамењив за решавање свих питања.

Уздржавање од једностраних потеза јесте услов мира и одрживе стабилности, оцењено је на састанку.

"Само праведно решење гарантује трајну стабилност на Косову и Метохији", оценио је Дачић и изразио забринутост што истрага о илегалној трговини органима у току сукоба на Косову није довољно напредовала и што су на Косову велики отпори расветљавању тих злочина.

Саговорници су се сагласили, наводи се у саопштењу, да привремене институције власти у Приштини нису адекватно реаговале на учестале нападе на српско становништво и споменике.

Влада Србије уважава договоре постигнуте у техничком дијалогу Београда и Приштине и сматра да треба да се превазиђу различите интерпретације договорених решења, рекао је Дачић Зарифу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи