Читај ми!

УРС одговара демократама

Скандалозно је саопштење Демократске странке која на потпуно невероватан начин покушава да опере руке од одговорности за пад кредитног рејтинга Србије, саопштили је из Уједињених региона Србије, поводом оптужби демократа на рачун Млађана Динкића.

Уједињени региони Србије оценили су скандалозним саопштење Демократске странке, која, како се наводи у саопштењу, на потпуно невероватан начин покушава да опере руке од одговорности за пад кредитног рејтинга Србије.

У првој реченици извештаја агенције "Стандард и Пурс" наводи се да је до повећања фискалног и спољног дефицита Србије дошло у првој половини године, истиче УРС.

Та странка наводи да је до тога дошло због лошег вођења финансија и целе државе од стране Демократске странке, а Млађан Динкић је само назвао ствари правим именом.

УРС подсећа да је Млађан Динкић 2006. године, када се повукао са места министра финансија, оставио суфицит од два одсто у државној каси, а сада када се вратио у Министарство финансија затекао је мањак од преко седам одсто и јавни дуг од скоро 55 одсто БДП.

Грађани одлично знају да су функцију министра финансија у периоду када је историјски мањак направљен обављали Дијана Драгутиновић и Мирко Цветковић. Пад кредитног рејтинга јасно говори о резултатима њиховог рада, истиче се у саопштењу.

УРС због тога констатује да је апсурд оптуживати нову Владу, која функционише тек 10 дана, за ствари које су последица неодговорног управљања јавним финансијама и оцењује да је то бескрупулозан покушај манипулације јавности.

У саопштењу се наводи да УРС неће тражити од ДС да се извини грађанима за године катастрофалног управљања и стварање огромног буџетског дефицита, јер се тиме не решавају проблеми.

"Док ДС буде седео на меком опозиционом душеку, УРС ће преузети одговорност и решавати проблеме који су се током вишегодишње владавине ДС намножили. Док ДС буде тражио алиби и пребацивао кривицу на друге, УРС ће налазити решења, а о њима нека суде грађани", наводи се у саопштењу УРС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи