Читај ми!

Kонкурс за шефа полиције

Ускоро ће бити расписан конкурс за директора полиције, најавио премијер Ивица Дачић. Решење у вези са бројем агенција биће постигнуто у сарадњи са Европском комисијом, рекао Дачић.

Премијер Ивица Дачић најавио је да ће ускоро бити расписан конкурс за директора полиције у складу са законом и негирао да ће бити било каквих смена.

Дачић је рекао да питање безбедносних структура и полиције није предмет међустраначких разговора, негирајући наводе у штампи да је коалициони партнер СНС-а тражио смене у полицији.

"Постоје законске процедуре које су неопходне", објаснио је Дачић додајући да ће, као што је најавио, бити расписан конкурс за избор директора полиције јер је досадашњем директору Милораду Вељовићу истекао мандат.

Дачић је указао да је Вељовићу мандат истекао још прошле године, а да му је продужен одлуком Владе до расписивања конкурса. "То је у складу са Законом о полицији и никаквих смена неће бити, нити их било ко најављује, нити има разлога за тако нешто", подвукао је Дачић.

Ивица Дачић је, приликом посете Рударско-топионичарском басену "Бор", оценио да је полиција добро радила, да је чекају обавезе и даље, међу којима је, пре свих, борба против организованог криминала, корупције и тероризма.

"Треба само да се реорганизујемо да тај рад буде још бољи у наредном периоду", закључио је Дачић.

Са Европском комисијом о броју агенција

Премијер је најавио да ће решење у вези са бројем агенција бити постигнуто у сарадњи са Европском комисијом, а да ће се приликом израде буџета за наредну годину утврдити које агенције ће опстати.

Дачић је навео да је договорено да се питање броја агенција реши до краја године. "Није могуће укинути нешто што постоји у буџету. У припремном буџету за идућу годину видеће се које ће агенције остати у наредном периоду, а које ће бири преструктуриране", објаснио је Дачић.

Премијер је најавио да ће савет за препород Србије бити формиран до краја месеца. Дачић је рекао да Влада жели да окупи људе који навише знају из те области.

У савету ће бити привредници, економисти, банкари, али и сви други који се баве економијом. Подразумева се, како је додао, да ће бити вођен и социјални дијалог са синдикатима.

"Најавили смо и национални савет за развој пољопривреде и села. Не претендујемо на то да Влада увек о свему мора да заузме став и да не прихвата мишљење других. Наиме, прихватамо савете и да заједно радимо у корист Србије", поручио је Дачић и додао да ће оба савета бити формирана до краја месеца.

Дачић, који је и министар унутрашњих послова, изјавио је да његов посао није да најављује хапшења, али да ће, у сваком случају, наставити акцију у вези са спорним приватизацијама.

Упитан конкретно да ли се то односи и на случајеве "Агробанке" и "Галенике", којима се медији већ дуго баве, Дачић је новинарима у Бору рекао да његов посао није да најављује хапшења.

"Оно што је сигурно јесте да полиција има мноштво послова којима се бави. Полицији нити треба да се наручује шта да ради, нити да јој се брани да нешто ради. Биће, у сваком случају, наставка акција, па и у области спорних приватизација", подвукао је Дачић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи