Читај ми!

Вулин: Чуће се глас Срба са Космета

Косово не може бити самостално мимо воље Србије, а убудуће ће се чути глас Срба из јужне покрајине, рекао директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Шеф Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да ће се убудуће чути глас Срба с Косова које, како је проценио, не може бити самостално мимо воље Срба.

"Срби никад неће признати Косово и оно никад неће бити самостално без воље Срба. До сад су Срби из јужне Покрајине били пуки посматрачи и то се више неће дешавати. Они имају право на свој глас и имаће га и директно и посредством Канцеларије", рекао је Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.

"На нама је да, ако не можемо све зло да исправимо, оно бар да ублажимо: да грађани боље живе, да омогућимо да се новац који стиже из остатка Србије праведније распоређује. Ми не можемо да отерамо тенкове са улица, али можемо да отерамо корумпиране чиновнике и неефикасну управу. Морамо да омогућимо бољи и праведнији живот за наше грађане на Косову и Метохији, а самим тиме ћемо имати и бољу политичку позицију", рекао је Вулин.

Он је додао да ће се о преговорима Београда и Приштине, чији се наставак очекује у септембру, одлучивати у Влади Србије и да ће председник Републике Томислав Николић уз "апсолутно учешће" имати главну реч у тој одлуци.

Шеф Канцеларије за КиМ рекао је и да треба постићи у Србији договор о томе да се "подразумева да је Косово Србија".

Вулин је апеловао да се у Србији не користи термин "паралелне институције" јер су оне, како каже, на Косову формиране у складу са Уставом Србије и финансирају се из Београда. Он је оценио да су "паралелне институције" оне које се финансирају из Приштине.

По његовим речима, представници новоформиране власти Србије "још сазнају" садржину ранијих договора Београда и Приштине и, како је рекао, "још нам се дешава да нас изненаде неки папири и нешто што је договорено".

"Србија је озбиљна држава и поштује своје потписе. Постоје ствари за које мислимо да су могле другачије да се ураде и потпишу, али ми поштујемо печат Србије", рекао је Вулин.

Он је нагласио да ће "одлично сарађивати" са премијером Ивицом Дачићем и оценио да је нова Влада Србије "влада националног спаса".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи