Читај ми!

УРС: Спровешћемо департизацију

Коалиционим споразумом је договорено увођење професионалне управе у јавним предузећима и сви партнери у Влади су дужни да га поштују или да скину потпис са њега, наводи УРС.

Уједињени региони Србије саопштили су да је коалиционим споразумом договорено да се уведе професионализација управљања јавним предузећима и да су сви партнери у Влади дужни да поштују тај споразум или да скину свој потпис с њега.

"Региони ће се сигурно држати у пракси онога за шта смо се залагали у предизборној кампањи и спровешћемо то доследно у свим сегментима где је наша одговорност", речено је агенцији Бета у УРС-у поводом изјаве лидера Јединствене Србије Драгана Марковића.

Марковић је рекао да прича о департизацији нема "никаквог смисла", јер је то нешто о чему се прича у изборној кампањи, али да је јасно да је то у Србији немогуће. 

У УРС-у су навели да ће, када је реч о њиховој странци, само министри и државни секретари бити политички постављени, док ће сва остала места попунити професионалци ангажовани путем конкурса.

УРС је, како је саопштено, донео одлуку да ниједан функционер њихове странке неће моћи да се пријави на конкурс за директора јавног предузећа, руководиоца управе, дирекције, фонда или за позицију помоћника министра.

У тој странци истичу да ће инсистирати да се што пре донесе Закон о професионализацији управљања јавним предузећима. "Крајње је време да квалитетни људи добију шансу на поштеним конкурсима, а не да јавна предузећа буду партијски плен и да се од директора до чистачица постављају по партијском кључу", поручују из УРС-а. 

"Предузели смо прве кораке ка департизацији и ако неки функционер жели да се кандидује за професионалне позиције, мораће пре тога да напусти све страначке функције", наводи УРС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи