Србија спремна за борбу против грипа

Премијер Цветковић и министар Милосављевић договорили се да се на сутрашњној седници Владе усвоји закључак у вези са појавом, ширењем и сузбијањем свињског грипа. Војводина формирала радно тело за праћење епидемиолошке ситуације, пре и у току могуће пандемије.

Влада Србије ће на сутрашњој седници усвојити Закључак који садржи информације у вези са појавом, ширењем и сузбијањем заразне болести свињски грип, договорено је на састанку премијера Мирка Цветковића са министром здравља Томицом Милосављевић.

За брзо лечење је веома важно брзо дијагностиковање болести а грађани морају да буду одговорни према себи уколико уоче неке симптоме који се јављају код ове врсте грипа, констатовано је на састанку коме су присуствовали и чланови Радне групе Министарства здравља за пандемију грипа.

Тема састанка био је начин на који је Србија припремљена када је реч о спровођењу превентивних мера против свињског грипа.

Све здравствене службе су благовремено одреаговале и у кратком року припремљена су детаљна упутства и обавештења која су достављена свим домовима здравља, институтима, и аеродромима и већим граничним прелазима.

На састанку је договорено да се израде лифлети који ће се делити свим грађанима при пасошкој контроли када долазе из иностранства, као и лифлети са упутствима онима који ће у наредном периоду путовати у земље у којима постоји појава свињског грипа.

Закључено је да је неопходно формирање међуресорног Координационог тела на нивоу министарстава којим ће председавати министар здравља, како би се у свим структурама друштва на најбржи и најбољи начин пружале адекватне информације.

Координационо тело чиниће представници министарства просвете, полиције, одбране, рада и социјалне политике, пољопривреде и финансија.

И Извршно веће Војводине формирало је Радно тело за свињски грип.

Радно тело, на чијем је челу покрајински секретар за здравство др Атила Ченгери, добило је задатак да прати епидемиолошку ситуацију код нас и у свету, као и да припреми неопходне мере према Плану активности Владе Србије, пре и у току могуће пандемије.

Ченгери је упознао чланове покрајинске владе с најновијим подацима о ширењу опасног вируса и препорукама Светске здравствене организације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару