За дан 24 жртве грипа у Украјини

До данас у Украјини преминуло 213 људи од новог грипа и акутних респираторних инфекција. У протекла 24 сата умрло 24 људи. У Италији још две жртве новог грипа.

Број људи преминулих од новог грипа и акутних респираторних инфекција у Украјини наставља да расте и данас је достигао 213, пошто је у протекла 24 сата умрло 24 људи, саопштило је министарство здравства те земље, а пренела је украјинска агенција Укринформ.

Тренутно је у Украјини грипом заражено милион и 192 хиљада људи, од којих је више од 60.000 на болничком лечењу.

Министарство није саопштило колико је до сада потврђено случајева обољевања и смрти од заразе вирусом новог пандемијског грипа А (Х1Н1).

Према до јуче расположивим подацима, лабораторијски је потврђено 67 случајева обољевања од новог грипа, од којих је умрло 14 људи.

Министарство здравља Украјине обратило се Светској здравственој организацији са молбом да се тој земљи бесплатно додели 15 милиона доза вакцине против новог грипа, пренело је украјинско издање дневника "Комерсант".

Од тога би се 12 милиона доза употребило за вакцинацију жена у другом стању, деце, медицинских радника и људи са хроничним обољењима, навео је тај лист.

Нове жртве грипа у Италији

Још две особе умрле су од последица новог грипа А (Х1Н1) у Италији, чиме је укупан број жртава у тој земљи порастао на 41.

Жртве новог грипа су 49-годишњи становник Напуља који је недавно имао трансплатацију јетре и 38-годишња жена са Сицилије која је имала поремећај имунитета, пренела је италијанска новинска агенција АНСА.

Број особа које су умрле од последица новог грипа удвостручио се од почетка новембра, а стручњаци сматрају да је то знак да је пандемија у замаху, а најјачи талас очекују током празника.

Италијански министар здравља саопштио је да је скоро 700.000 доза вакцине достављено болницама широм земље, а да је до сада вакцину примило око 150.000 Италијана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару