Медицинска помоћ Украјини

Због епидемије новог грипа, у Украјини умрло 60 особа а заражено више од 190 хиљада људи. На аеродром у Кијеву слетео први авион из Швајцарске са 16 тона лека "Тамифлу". Број новооболелих Немаца попео се на око 3.000 недељно.

У Украјини је, због епидемије новог грипа, председник Виктор Јушченко затражио хитну помоћ од Сједињених Држава, Европске уније, НАТО-а и суседних земаља.

До сада је од грипа и акутне респираторне инфекције у Украјини умрло 60 особа, заражено је више од 190 хиљада људи, а у болници их је око седам хиљада.

Словачка је Украјини послала 200 хиљада маски, а Пољска је, осим маски, послала апарате за дисање и антивирални лек "Тамифлу".

На аеродром у Кијеву слетео је и први авион из Швајцарске са 16 тона тог лека, што је количина довољна за читав месец.

Јулија Тимошенко премијерка Украјине источе да реч је о триста хиљада доза лека "Тамифлу". То значи да ће триста хиљада људи добити хитну помоћ.

Немачка доживљава нови налет пандемијског грипа

Нови талс пандемијског грипа у Немачкој 

Директор Института за инфективне болести "Роберт Кох" Јерг Хакер рекао је да Немачка доживљава нови талас пандемијског грипа, напомињући да се број новооболелих Немаца попео на око 3.000 недељно, према 1.800 ранијих седмица.

"Талас који смо очекивали током јесени је почео. На узлазној смо путањи", изјавио је Хакер.

Први смртни случај од новог грипа у Немачкој регистрован је 8. октобра, а досад се број умрлих попео на шест. Број Немаца досад заражених вирусом Х1Н1 процењује се на 30.000.

Хакер напомиње да се убудуће не могу искључити озбиљнији облици обољења и повећање броја смртних случајева, додајући да је сада већина оболелих заражена у земљи, док су оболели током лета вирус Х1Н1 "зарадили" углавном на путовањима у иностранство.

Програм вакцинације немачког становништва је отпочео. Слични програми имунизације у току су у САД, Британији, Канади и Кини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару