Читај ми!

Министарство објавило списак – по којим моделима ће радити школе наредне недеље

Министарство просвете објавило је по којим моделима ће радити школе у Србији у току пете недеље рада.

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа други модел организације образовно-васпитног рада (комбинована настава), од понедељка 27. септембра, примењиваће се у VII и VIII разреду основних школа на територији четири локалне самоуправе: Ивањица, Лајковац, Ваљево и Крагујевац.

Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Други модел организације образовно-васпитног рада (комбинована настава), од понедељка 27. септембра, примењиваће у средњим школама на територији 18 локалних самоуправа: Београд, Ваљево, Врање, Лесковац, Лајковац, Лебане, Прокупље, Уб, Чачак, Бајина Башта, Велика Плана, Владичин Хан, Љиг, Крагујевац, Сјеница, Шабац Ниш и Сремска Митровица.

Трећи модел наставе (онлајн настава) примењиваће се од понедељка, 27. септембра, у средњим школама на територији три локалне самоуправе: Ивањица, Нови Пазар и Ужице.

Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковида 19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења која су прешла на трећи модел наставе услед оболевања ученика.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Имајући у виду специфичност организације образовно-васпитног рада у школама за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом Тим за школе донео је одлуку да уколико се у одељењу код два ученика потврди инфекција коронавирусом, предлаже се прелазак на наставу на даљину у трајању од 10 календарских дана уз претходне обавезне консултације са родитељима ученика тог одељења.

Уколико су у појединим школама школска управа, као и стручни органи, уз консултације са Саветом родитеља и институтима/заводима за јавно здравље, проценили да епидемиолошка ситуација у школи дозвољава наставак непосредног образовно-васпитног рада, те школе могу уз појачану примену свих епидемиолошких мера, организовати непосредни рад као најбоље решење за ученике, саопштило је Министарство просвете.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару