Читај ми!

Алтернативни живот невакцинисаних у Италији

Мада је Италија стегла обруч око свих особа које се још увек опиру вакцинацији уводећи суперзелену пропусницу за скоро све активности: одлазак у ресторане, кафиће, позоришта, биоскопе те градски превоз, на хиљаде особа сналази се у "новој нормалности" захваљујући размени и трамповању услуга.

Најчешћа алатка, коју користе особе које су против антиковид вакцина у Италији, је Телеграм. На тој апликацији за размену порука, скоро 14.000 особа организује прославе, упознавања, лекције које нуде професори који више немају посао јер нису вакцинисани, као и превоз тамо где је потребно.

У том тзв. "паралелном свету" невакцинисаних постоји живот који се одвија ван одредби премијера Марија Драгија у којима се размењују информације о томе у ком се ресторану или кафићу може попити кафа или појести ручак без обавеезе да се покаже зелена пропусница (постоји читава листа свих места), организују се састанци и забаве, организована настава у учионицама без маски и без дистанце.

Чланови групе нуде услуге превоза за све оне који више не могу да користе градски превоз као и понуду за послове само за особе које нису вакцинисане.

С обзиром на чињеницу да и подвргавање тестирању не би ли се добила базична зелена пропусница сматрају "санитарном диктатуром", припадници "No green pass" покрета организовали су се тако што претварају сопствене куће и станове у хотеле и туристичке смештаје за све оне који би иначе морали да се вакцинишу или ураде тест.

Наиме, велики број ових особа одлази и на новогодишњи одмор приколицама и камперима. Чланови ове групе маску називају брњицом.

Не тако често било је могуће купити и лажну зелену пропусницу који припада некој другој особи јер нико на уласку у сва места на којима се тражи, истовремено не тражи да се покаже и лична карта.

Иако је италијанска влада увела поново нове мере, већ разматрају увођење нових од јануара које би подразумевале и суперзелену пропусницу за одлазак на посао а то значи да више не би, као до сада, противници вакцинације могли да одлазе на посао захваљујући тестирању.

За сада се таквој одлуци противе партија Лиге и Покрет пет звездица. Но, уколико ова одредба буде усвојена као и евентуално обавезна вакцинација о којој се тек "шушка", није још увек јасно на шта ће све бити спремни покрети "No vax"  и "No green pass".

субота, 20. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару