Читај ми!

Поново протести против зелених пропусница у Италији, стигао и Кенеди Млађи

Нови протести против зелених пропусница у Италији - први од када је влада забранила демонстрантима да се крећу кроз град и окупљају у близини шопинг центара. На протесту у Милану обратио се и Роберт Кенеди Млађи, кога у свету називају и гуруом антиваксерског покрета.

Још од августа ове године Италијани не могу да улазе у затворене просторије без зелене пропуснице. На сваком кораку, у ресторанима, кафићима, као и на уласку у позоришта - уколико желите да одете у биоскоп, музеј, на стадион, морате на улазу да покажете "грин пас".

Већ 17. пут за редом, и ове суботе, као и претходна четири месеца поборници слободе избора, противници зелене пропуснице и ковид вакцина окупили су се у већим италијанским градовима.

Овај викенд је у Италији најављиван као најтежи у години, када се ради о јавном реду - с обзиром на најновију одлуку владе да дозволи покретима против зелених пропусница да се окупљају, али не и да се крећу по градовима, као ни да демонстрирају у строгом центру града.

Данашњи протест у Милану одржао се на две локације: 17. викенд за редом на Пјаца Фонтана и први пут код Арко дела Паће где им се придружио и унук бившег америчког председника Кенедија, Роберт Кенеди Јуниор, кога у свету називају "гуруом ноу вакс покрета".

Адвокат Роберт Кенеди Јуниор, који је основао удружење "Children's health defence" тј. Удружење за Заштиту дечјих права, дочекан је у Милану узвицима: "Људи као ми никада не одустају", као и "Слобода, Слобода".

"Грин пас" је међународни државни удар и инструмент који се користи да би вам ускратио права, то није никаква здравствена мера већ мера која вас контролише, контролише ваше кретање и ваш банковни рачун - рекао је између осталог Кенеди.

Због све чешћих сукоба са полицијом, неодобрених шетњи градом, претњи и нападима на новинаре, онемогућавања пословања продавница у центрима италијанских градова, министарка унутрашњих послова Лућана Ламорђезе увела је нова правила која не дозвољавају окупљања у шопинг зонама и самим центрима градова, као и кретање демонстраната кроз град - што су они назвали нелегитимним забранама, са чиме се слаже и италијанска десница.

Италијанска влада уводи трећу вакцину за особе старије од 40 година од првог децембра и то без обавезне резервације.

Очекује се да ће италијанска влада увести обавезну вакцинацију и трећом дозом за здравствене раднике, као и продужетак ванредног стања и након 31. децембра, али и скраћивање трајања зелене пропуснице на шест месеци уместо на годину дана.

субота, 20. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару