Читај ми!

Краљица Елизабета примила вакцину, више од 2.200 нових случајева ковида у Аустрији

У свету је од почетка пандемије забележено више од 89,3 милиона случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 1.922.000 људи. Опоравило се више од 64 милиона особа. Највише заражених и преминулих има у САД, а велики број заражених свакодневно се бележи и у Бразилу и Великој Британији.

Према последњем пресеку, у САД је потврђено преко 4.000 смртних случајева од последица ковида 19, што је највиши до сада забележени број преминулих у једном дану од почетка пандемије, показују подаци Универзитета "Џонс Хопкинс".

Потврђена су најмање 274.703 нова случаја коронавируса, што је други највиши дневни пораст броја новозаражених од почетка пандемије.

Просечан број преминулих у једном дану у овом тренутку износи 2.764, а овај број је такође највиши од почетка пандемије.

Перу је потврдио први случај високо преносиве варијанте коронавируса који је први пут пронађен у Британији, саопштило је Министарство здравља.

Реч је о држављанки Перуа која живи и ради у главном граду Лими и није путовала у иностранство, преноси Ројтерс.

Власти су саопштиле да је жена присуствовала породичним окупљањима пре Божића и да ће тражити оне са којима је имала контакт.

Са друге стране, у Ирској су потврђена три случаја новог соја коронавируса који је недавно откривен у Јужној Африци, а сви су повезани са скорашњим путовањима у ову земљу.

Званичници су позвали све оне који су допутовали из Јужне Африке у скорије време да ступе у самоизолацију током 14 дана и да се тестирају што је пре могуће.

Такође, Ирска је у овој недељи потврдила повећано присуство новог соја коронавируса који је прво откривен у Великој Британији.

Велика Британија забележила је 68.053 нова случаја коронавируса у последња 24 сата.
У истом периоду, пријавњено је рекордних 1.325 смртних случајева. 

Шведски посланици усвојили су закон којим се влади даје привремено овлашћење да може да затвори тржне центре и јавни превоз и новчано кажњава људе који крше правила социјалног дистанцирања док се бори да успори пандемију ковида 19.

Влада, међутим, према новом закону, неће моћи да наметне полицијски час или забрану путовања у земљи.

Данска ће увести забрану уласка за путнике из свих земаља света како би ограничила ширење коронавируса, изузев у оправданим случајевима и уз негативан тест не старији од 24 сата. 

Нове рестрикције остаће на снази до 17. јануара.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару