Читај ми!

У Француској највише новозаражених од средине новембра, "Астра-Зенека" тражи дозволу за употребу вакцине у ЕУ

Коронавирусом је широм света заражено више од 82,3 милиона људи, а до сада је од последица инфекције преминуло 1.800.000 особа. Опоравило се 58,3 милиона инфицираних пацијената.

Највише заражених коронавирусом регистровано је у Сједињеним Америчким Државама – скоро 20 милиона, као и највише преминулих – 346.579.

Новоизабрани амерички председник Џозеф Бајден упозорио је да Америци тек следи најгори период пандемије.

Како тврди, окончава се једна од најтежих година у здравственом и економском смислу и да производња вакцине пружа прилику за враћање живота у нормалне токове, као и нове шансе за развијање америчке економије, пренео је Глас Америке.

"Ситуација ће се погоршати пре него што ствари крену набоље. Очекује се повећање броја оболелих након сезоне празника, а болнице су већ на ивици капацитета. Морамо да прихватимо да ће се приказати већи број оболелих грађана током јануара и фебруара, јер грађани који оболе данас не појављују се одмах у евиденцији. Побољшање би се могло видети у марту, када примењене мере буду дале резултате", рекао је Бајден.

Додао је да је у првих сто дана његовог мандата, пошто преузме дужност 20. јануара, планирана дистрибуција сто милиона доза вакцина.

"Потребан је новац за тестирање, транспортовање деце, чишћење школских зграда, побољшање вентилације, заштитну опрему. Треба поспешити тестирање, иако је толико времена прошло, не тестирамо се довољно. Предложићу новчани пакет за то, који би требало да усвоји Конгрес", рекао је Бајден.

Амерички председник је честитао Конгресу и актуелном председнику Доналду Трампу на усвајању и потписивању новчаног пакета помоћи угроженима пандемијом коронавируса.

Број умрлих у Латинској Америци и на Карибима од ковид 19 је премашио 500.000, а број заражених порастао је на 15 милиона, наводи се у Ројтерсовом збиру података из званичних владиних извештаја.

Више од трећине случајева забележено је у Бразилу, највећој држави Латинске Америке.

Више од четвртине смртних случајева Латинске Америке било је у Мексику, који се попут Бразила борио са новим таласом инфекција, а све већи број хоспитализација приморао је Мексико Сити на полузакључавање.

У државама чланицама Европске уније у току је заједничка кампања вакцинације грађана против коронавируса.

Председница Европске комисије, Урсула фон дер Лајен, најавила је да ће ЕУ купити додатних 100 милиона доза вакцине против ковида 19 компанија "Фајзер" и "Бионтек".

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару