Читај ми!

Канада одобрила употребу "Фајзерове" вакцине, рекордан број преминулих у Северној Македонији

Од почетка пандемије, у свету је коронавирусом заражено више од 68.500.000 људи, од којих се опоравило преко четрдесет седам и по милиона. Од последица ковида 19 преминула су 1.563.132 оболела.

Број преминулих у САД за један дан премашио је 2.200, колико је заблежено на врхунцу епидемије у априлу. И број новозаражених први пут је прешао је 200.000.

Стручњаци тврде да је то последица непоштовања мера током празника Дана захвалности, али упозоравају на предстојећи Божић и Нову годину.

Изабрани амерички председник Џозеф Бајден поручио је да ће Америци бити потребна масовна дистрибуција вакцина како би био остварен његов циљ да у првих сто дана мандата буде сто милиона вакцинисаних.

У Француској поново расте број новозаражених – 13.713, у поређењу са 3.411 дан раније или 8.083 прошлог уторка.

Број пацијента у интензивној нези је опао на 3.088, али и даље недовољно да би се стекли услови за ублажавање мера које је поставио председник Емануел Макрон, а то су да број пацијената у интензивној болничкој нези буде између 2.500 и 3.000, пренео је Ројтерс.

Мере социјалне и физичке дистанце биће продужене у Холандији до краја божићне и новогодишње празничне сезоне, због тога што се број новоинфицираних не смањује, најавио је премијер те земље Марк Руте.

У последњих недељу дана, закључно са 8. децембром, у Холандији су потврђена још 43.103 случаја ковида, тј. 27 одсто више него претходне недеље.

Деведесетогодишња жена из Северне Ирске прва је особа на свету која је примила "Фајзерову" и "Бионтекову" вакцину против коронавируса, пошто је Британија у уторак почела вакцинацију грађана.

Мексичке власти планирају да почну са вакцинацијом грађана против коронавируса крајем треће недеље децембра, док ће Бразил то учинити у првом квраталу наредне године.

Пандемије не јењава ни у државама некадашње СФРЈ. У Хрватској су током последња 24 сата регистрована 64 смртна случаја и 2.613 новозаражених коронавирусом.

Словенија је пријавила рекордних 66 смртних случајева од последица заразе коронавирусом.

У тој земљи је регистровано 1.627 новооболелих, међу 6.158 тестираних, преноси СТА.

Због сталног пораста броја новоинфицираних у Словенији и здравстевих радника који су, према бројним извештајима, на ивици издржљивости, министар здравства Томаж Гантар предложио је увођење привремене мере потпуног "закључавања" Словеније и обустављања свих неесенцијалних активности.

У Босни и Херцеговини, без Брчко дистрикта, током последња 24 сата пријављено је 65 преминулих и 1.012 новозаражених коронавирусом. Тестирано је 3.497 узорака.  

У Црној Гори је у последња 24 сата пријављено шест смртних случајева и 591 новозаражени, а тестирано је 2.086 узорака, саопштио је тамошњи Институт за јавно здравље.

Министарство здравља Црне Горе донело је нове мере за сузбијање пандемије коронавируса, па ће наредних дана од 22 сати до пет ујутру на снази бити полицијски час.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару