Читај ми!

Црта: Највише гласова у Великом Трновцу освојила Коалиција Албанаца Долине

У Великом Трновцу, селу поред Бујановца, највише гласова на по пети пут поновљеним изборима освојила је "Коалиција Албанаца Долине" - 698, саопштила је Црта. Како наводе, следећи је СПС са осам освојених гласова. Званични резултати данашњег гласања још нису објављени.

На петом гласању на парламентарним изборима на бирачком месту 6 у Бујановцу (Велики Трновац) гласало је укупно 725 од 1.089 бирача са правом гласа односно 66,6 одсто, што је више него на претходно одржаном гласању 27. маја када је гласало 56,7 одсто бирача, саопштила је посматрачка мисија Црта.

Како се наводи, највише гласова освојила је листа "Коалиција Албанаца Долине" - 698, док је Социјалистичка партија Србије освојила осам гласова.

Следећа је листа "Албанска демократска алтернатива" и листа "Милош Јовановић - Нада за Србију" са по два освојена гласа, а листа "Александар Вучић - Заједно можемо све" освојила је један глас.

Преосталих 14 изборних листа нису освојиле ниједан глас.

Црта истиче да је гласање протекло углавном у складу са процедурама.

"Током дана посматрачи су забележили покушаје појединих бирача да гласају иако нису имали исправна лична документа или нису били уписани у бирачки списак али им бирачки одбор то није дозволио.Чланови бирачког одбора нису унели никакве примедбе у Записник о раду бирачког одбора", наводи Црта.

Према ранијим проценама, Коалицији Албанаца Долине је за улазак у парламент било потребно око 610 гласова.

Уколико ово буду и званични резултати  гласања  и не буде приговора и понављања, то би могло значити да ће "Коалиција Албанаца Долине" ући у парламент и имати једно посланичко место, док би коалиција око СПС уместо 32, имала 31 посланички мандат.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво