Читај ми!

Дијалог власти и опозиције на РТС: Тадић и Орлић о кључним порукама у кампањи

У последњем међустраначком дијалогу на РТС-у, пред изборе 3. априла, о кључним порукама у изборној кампањи, али и о утицају кризе у Украјини на Србију, разговарали су Владимир Орлић сa листе "Александар Вучић - Заједно можемо све" и Борис Тадић, са листе "Борис Тадић - Ајмо људи".

Владимир Орлић и Борис Тадић сумирали су утиске из изборне кампање, изнели ставове о последицама рата у Украјини, али и полемисали о томе шта је урађено за време чије власти.

Борис Тадић је указао да у изборној кампањи није имао прилику "на провладиним, а ни на опозиционим медијима" да изнесе политичку кампању у пуном обиму,  али каже да се не жали,  јер није ни очекивао бољи третаман.

Тадић наводи да су у сваком случају изнели аспекте своје политике, као што је нови економски договор који је написао њихов кандидат за премијера Горан Радосављевић, у којем има важних аспеката везаних за здравство и решења проблема кладионица и извршитеља.

Што се тиче кризе у Украјини, указао је да је годинама био председник државе и да је водио све аспекте безбедносне политике и да има приличан ниво знања.

"Говорио сам да ће Украјина, свакако, као криза имати секвенце на простору Западног Балкана. Као што видимо, на Јужном Кавказу се овог тренутка воде војне операције и било би страшно уколико би се та ратна инфекција проширила и на овај простор", оценио је Тадић.

Нагласио је да ће криза у Украјини оставити огромне последице на светску економију, јер су и Украјина и Русија огромни произвођачи житарица.

"Мислим да ћемо сви заједно имати озбиљне проблеме и да ће бити неопходно правити национални консензус око одлука које ћемо морати доносити у будућности како бисмо не само нахранили народ, него и решавали економске проблеме који ће сигурно уследити као последица овог рата", сматра Тадић.

Орлић: Суштинско лидерство 

Владимир Орлић је истакао да су у кампањи говорили и о томе да је јако важан тренутак у којем се налазимо и да су, због тога што постоји тако велика криза, и изазови велики, не само за једну малу Србију него и за цео свет.

Истакао је да је од суштинског значаја то што, како је рекао, данас имамо стабилно лидерство и на челу државе људе који су у стању да се носе са овом ситуацијом.

"Као што видите, онај мир и стабилност у свету се не подразумевају, мора свако да их брани. Ми смо показали да све то у овим данима и недељама иза нас умемо да радимо и то је најважнија ствар која квалификује Александра Вучића и људе који представљају његову политику за наредни мандат", истакао је Орлић.

Нагласио је и да су водили позитивну изборну кампању и да су у њој говорили о постигнутим резултатима и конкретним делима - изграђеним путевима, инвестицијама у преко 250 места у Србији, фабрикама које је лично отворио председник Александар Вучић.

Истакао је да је јако добро што Србија нема тих проблема који постоје у Европи када је снабдевеност у питању, као и да то морамо да сачувамо.

"Време наше и ваше"

Борис Тадић је нагласио да не може да се пореди, како је рекао Орлићу, "време наше и ваше" у присутности опозиције на медијима а посебно да се не говори о акумулуацији присутности СНС у свим медијима претходних година.

Подсетио је да је 2012. године имао потпуно исто време с Томиславом Николићем на РТС-у, што је, како каже, сада незамисливо.

Тадић је рекао и да су 70 одсто путева они изградили и да се мора рећи шта је фер, као и да друштво не може да напредује уколико се не признају дела претходне владе.

Орлић је реплицирао Тадићу питањем - колико се процената људи у његово време возило тим путевима и мостовима и истовремено одговорио да је то тачно нула процената, јер их нису завршили.

"Катастрофално је тешко да се пореде реални резултати вашег времена са овим данашњим", рекао је Орлић Тадићу.

Цело гостовање Бориса Тадића и Владимира Орлића у Јутарњем програму РТС-а погледајте у видео-снимку на почетку текста.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару