Читај ми!

Љајић о Младићевом хапшењу

Праћење родбине и људи осумњичених да су помагали Ратку Младићу довело је до његовог хапшења, изјавио је председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић.

"Утврдили смо неколико праваца од којих смо очекивали да ће нас одвести до Младића: његови ратни другови, група босанских Срба који живе у Србији, који су били са њим повезани у прошлости, и напослетку његова фамилија", рекао је председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић у интервјуу британској агенцији Ројтерс.

"Један од тих трагова коначно нас је одвео до Младића", рекао је Љајић.

Министар је рекао да је пре неколико година добио дојаву где се Младић налази, која је водила ка истој кући где је пре два дана ухапшен.

"Један човек је звао пре извесног времена и тражио да разговара са мном и рекао да је у једном селу близу Зрењанина видео плави 'фолксваген голф' таквих и таквих регистарских табилица и да мисли да је видео Младића унутра", рекао је Љајић.

Министар је навео да је све информације дао безбедносним агенцијама које су наставиле да прате тај случај, али да је "траг затим постао хладан". Што се тиче услова у којима је Младић живео, Љајић је рекао да је он "живео аскетским животом, практично никада није напуштао своје склониште, ретко је отварао прозоре, соба је била у нереду са мноштвом лекова и пилула на столу".

Љајић је рекао да је Младић сам давао себи терапију, као и да је пронађен стари мобилни телефон који није користио.

"Он је покушао да се одмакне од прозора када је видео да неко улази у двориште, надајући се да ће се полиција усресредити на кућу поред сеоске куће у којој је био", навео је Љајић.

"Полиција је ушла управо у ту сеоску кућу: он им је пришао и предао личну карту са својим именом, која је истекла. Није покушавао да сакрије свој идентитет", додао је Љајић.

Младић је ухапшен у четвртак у селу Лазареву, код Зрењанина у кући свог рођака. Оптужница против Младића подигнута је пред Хашким трибуналом 1995. године, а у бекству је званично од краја 1996. године.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи