Векарић о суђењу Младићу

Мало је вероватно да ће бити спојена суђења Ратку Младићу и Радовану Караџићу, оцењује заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић и додаје да одлуку о томе доноси Серж Брамерц. Спајање процеса би било веома рационално, сматра Векарић.

Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић рекао је да ће Серж Брамерц одлучити да ли је оптимално да се споје суђења Ратка Младића и Радована Караџића.

Векарић је изразио одређену резерву с обзиром на то да је Kараџићев процес отишао већ далеко, а евидентно је и да Младић има здравствене тегобе.

Он је рекао да би спајање процеса могло да се деси уколико би Младићево здравствено стање било адекватно - да може да прати процес, а суђење Караџићу на неки начин заустављено.

"Уколико се те две ствари ускладе, онда би могло да дође до спајања процеса, што би било веома рационално", навео је заменик тужиоца за ратне злочине гостујући у Дневник РТС-а.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц је у Хагу рекао да би било идеално да суђење Младићу и Караџићу буде обједињено, истакавши да се о томе још размишља, навео је АП.

Векарић није могао да каже колико је времена Ратко Младић провео у селу Лазарево где је ухапшен и додао да ће више информација бити познато када се буде истраживала мрежу његове подршке.

Коментаришући Младићев захтев да посети гроб ћерке, заменик тужиоца за ратне злочине је навео да је у тако деликатним ситуацијама битно бити човек.

"У том смислу и Ратко Младић има своја људска права и ми то желимо да поштујемо. међутим, према његовим речима, постоји велики безбедносни ризик за то и није сигуран колико је могуће то извести.

Векарић је додао и да се датум његовог одласка, такође, неће знати зато што постоји безбедносни ризик. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи