Читај ми!

Младић: Не изазивајте нереде

Ратко Младић апеловао на јавност да се не изазивају нереди. Славица Ђукић-Дејановић прегледала Младића у Специјалном суду. Истражни судија и тужилаштво дали начелну сагласност да Младић посети гроб своје ћерке.

19.15 - Славица Ђукић-Дејановић прегледала Ратка Младића у притворској јединици у Специјалном суду. "То је био искључиво однос лекар-пацијент", рекла је Славица Ђукић-Дејановић, која је неуропсихијатар и професор крагујевачког Медицинског факултета. 


18.46 -  Истражни судија и тужилаштво дали начелну сагласност да Ратко Младић посети гроб своје ћерке.

Дарко Младић је, након посете оцу у притворској јединици Специјалног суда, рекао да Ратко Младић апелује на јавност да не изазива нереде због његовог хапшења.

"Порука је да људи који желе да изразе незадовољство овим потезом актуелне власти, то треба да чине на миран и достојанствен начин, без сукоба и угрожавања безбедности људи и објеката", рекао Младићев син Дарко.

Дарко Младић је рекао да се његов отац боље осећа, али да Младићево здравствено стање није добро, због чега је тражио независну лекарску комисију која ће га прегледати.

Син хашког оптуженика најавио је да ће у понедељак тражити вештачење здравственог стања његовог оца, нагласивши да је циљ породице да се установи његово психичко стање пре него што стигне у Хаг.

"Видим да се његово стање од почетка минимизира и није ми јасан тај политички став да се под било којим условима 'пребаци даље'", рекао је Дарко Младић.

Дарко Младић је истакао да је "реални Ратко Младић далеко од медијског Ратка Младића".

Адвокат Милош Шаљић, такође је рекао да је Младићево здравствено стање непромењено.

"Он је и даље конфузан и тражи да га прегледа, поред осталих лекара, Славица Ђукић Дејановић", рекао је Шаљић после двочасовне посете хашком оптуженику у притворској јединици Специјалног суда у Београду.

Шаљић је најавио да ће жалбу на решење о изручењу предати највероватније поштом у понедељак.

Адвокат је потврдио да је Младић добио јагоде и телевизор, што је тражио, као и да жели да га посете "стари пријатељи новинарка Љиљана Булатовић и Мићо Грубор".

Хашки оптуженик Ратко Младић у притворској јединици Специјалног суда у Београду чека правоснажност решења, којим је истражни судија јуче констатовао да су испуњени услови за његово изручење Хашком трибуналу.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи