Читај ми!

Притвор за директора "Метал система"

Одређен притвор власнику "Метал система" Драгољубу Радуловићу и власник фирме "Дајмонд" Небојши Цвијићу, због сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене истраге.

Истражни судија Вишег суда у Крагујевцу Сузана Грујовић одредила је притвор власнику и директору предузећа "Метал системи" Драгољубу Радуловићу (42) и власнику и директору фирме "Дајмонд" Небојши Цвијићу (41), због сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене истраге.

Судија Грујовић, која је готово шест сати саслушавала Радуловића и Цвијића, рекла је Танјугу да је протов обојице донела решење о спровођењу истраге.

Радуловића и Цвијића ухапсила је крагујевачка полиција, јер се терете да су у јулу 2009. године, кроз кроз пословну документацију, приказали да је предузеће "Метал системи" од предузећа "Дајмонд" купило производе у вредности од више од 31 милион динара, иако стварне куповине није ни било.

Да би измирили фиктивно дуговање према добављачу, "Метал системи" су у наведеној вредности, предузећу "Дајмонд" испоручили возила и разну опрему, наведено је у саопштењу, у којем се додаје да су на тај начин Радуловић и Цвијић оштетили "Метал системе" за више од 31 милиона динара, односно у тој вредности прибавили корист предузећу "Дајмонд".

Предузеће "Метал системи" настало је пре три године када је Радуловић за 1,7 милиона евра купио један део индустрије крупних ланаца "Филип Кљајић".

Радници у том предузећу прошле године у фебруару штрајковали су месец дана због неисплаћених 10 зарада, а прекинули га након што је Радуловић добио 3,5 милиона евра кредитних средстава од Фонда за развој.

На јесен прошле године, радници поново штрајкују, тражећи исплату пет плата, и од тада до данас траје "битка" радника, који траже и раскид купопродајног уговора.

Тај уговор није раскинут, али је влада Србије, пре око месец дана, донела одлуку о преузимању 57 одсто власништва. Власник 33 одсто био би Радуловић, а свих 266 запослених власници 10 одсто имовине.

Та својинска трансформација "Метал система" није обављена нити је предузеће регистровано у Агенцији за привредне регистре зато што је недостајао Радуловићев потпис.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи