Хапшења због издавања лажних пасоша

Припадници полиције Србије ухапсили су 24 лица, међу којима највише полицијских службеника Полицијске управе Приштина, због сумње да су Албанцима са Косова и Метохије незаконито набављали биометријске личне карте и путне исправе Србије.

Припадници МУП-а Србије ухапсили су и уз кривичну пријаву привели истражном судији Вишег суда у Нишу 24 особе којима је одређен притвор у трајању од 30 дана због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела удруживање ради обављања кривичних дела, примање мита, злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем, саопштио је МУП.

Како је наведено, 5. маја су ухапшени полицијски службеници Полицијске управе у Приштини Лулзим Незири, Александар Стојановић, Николина Симоновић, Славиша Милановић, Гордана Бекчић, Славица Мартиновић, Драгослав Ђукић, Душан Петковић, Милан Јанковић, Ранко Милачић, Синиша Милановић, Зоран Радивојевић.

Слободе су лишени и полицијски службеник ПУ Ниш Дејан Богосављевић, полицијски службеник ПУ за град Београд Катарина Крчан, полицијски службеник ПУ Врање Валентина Петковић, полицијски службеник за град Београд (шеф Одсека за путне исправе) Биљана Булајић.

Ухапшен је и Оливер Динић, шеф Службе за грађанска стања Градске управе у Нишу, Драган Јевтовић, пензионисани радник МУП-а, Зоран Трајковић, из села Загужање у општини Сурдулица, Славица Трајковић, из истог села, Миодраг Јанковић, пензионисани радник МУП-а (бивши начелник ПУ Приштина), Томислав Марковић, такође пензионисани радник МУП-а, Горица Марковић из Нишке Бање и Сања Митић из Ниша.

Постоје основи сумње да је полицијски службеник ПУ Приштина Лулзим Незири у периоду од краја 2009. до октобра 2010. године, организовао групу са којима је био у сталном и непосредном контакту, ради постизања договора у циљу незаконитог прибављања биометријских личних карата и путних исправа Србије лицима албанске националности са подручја Косова и Метохије, на име чега су захтевали и примали новчане награде и друге поклоне.

Циљ је био да би коришћењем свог службеног положаја и стварног утицаја посредовали код других државних службеника да обављају службене радње које не би смели да раде или да не изврше службе које би морали извршити и омогућили податке из Јединственог информационог система МУП-а, супротно Обавезној инструкцији о правилима и поступцима у коришћењу информационог система МУП-а.

Након саслушања, истражни судија је осумњиченима одредио притвор у трајању до 30 дана, наведено је у саопштењу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи