Читај ми!

Излио се фенол на Физичком факултету

Готово 25 литара токсичног фенола излило се на Факултету за физику у центру Београда, пошто је пукла цев у подруму факултета. Студенти евакуисани, повређених нема.

На Факултету за физику у Београду пукла је боца из које се излило 25 литара токсичног фенола, после чега су студенти евакуисани из зграде. Нема повређених.

"До изливања је дошло у подрумским просторијама факултета", рекла је агенцији Бета начелница Управе за ванредне ситуације града Београда Сања Вуксановић Жугић.

Декан факултета Љубиша Зековић рекао је да концентрација просутог фенола "није велика" и да је ситуација за сада под контролом.

Према његовим речима, просуту материју уочио је домар, који је позвао полицију и ватрогасце, а они су стигли одмах.

На терену су токсиколошке екипе Завода за јавно здравље које су неутралисале део фенола тиме што су преко њега посули натријум хидроксид.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи