Читај ми!

Урошу Мишићу преполовљена казна

Навијач Урош Мишић, који је напао бакљом полицајца Небојшу Трајковића, коначном пресудом Апелационог суда осуђен је на пет и по година затвора, изјавио је његов адвокат. Апелациони суд: Одлука још није формално донета.

Апелациони суд у Београду изрекао је коначну пресуду од пет и по година затвора навијачу Урошу Мишићу за напад на жанадара Небојшу Трајковића током утакмице Црвена звезда - Хајдук из Куле, одигране 2. децембра 2007. године, рекао је Мишићев адвокат Боривоје Боровић.

Мишићу ће у казну бити урачунат и боравак у притвору, па би тако могао да буде ослобођен средином 2013. године.

Његов адвокат каже да још увек није званично добио пресуду, али и истиче да је судија, који је председавао Већем, рекао да ће пресуда у писаној форми бити достављена до првог маја.

Међутим, Апелациони суд није могао да потврди да је казна смањена, јер одлука још није формално донета.

''У току је израда пресуде у том случају, која после тога треба да буде спуштена у одељење судске праксе, које треба да је одобри", изјавила је портпарол суда Мирјана Пиљић. Након тога ће, каже Пиљићева, одлука бити експедована из Суда и достављена странкама.

Мишићев адвокат сматра да ће умањење пресуде бити доказ да је суд поступио по закону. Коментаришући наводно умањење казне, Боровић је рекао да је "судско веће смогло снаге да се бави правом, а не медијским спекулацијама о кривичном догађају".

Према Боровићевим речима, претходна казна је била веома висока и медијски одобравана, па је тиме било "отежано да се казна умањи и стави у реалне оквире".

"Сматрам да се Апелациони суд понашао по Душановом законику, јер нема страха од власти већ су се водили правним чињеницама", истакао је Боровић.

Током два судска процеса негирао је да је желео да убије Трајковића. Међутим, првостепеним пресудама, било је утврђено је да је Мишић био свестан последица напада на Трајковића и оба пута осуђен је на десетогодишњу казну затвора.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи